Inaktiv platsannons

Skicklig designer av Test till SW för motorstyrsystem i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Ta chansen att vara med och kvalitetssäkra avgasefterbehandlingen av framtidens motorer!

Vi söker just nu dig som brinner extra mycket för att testutveckla och vara med och kvalitetssäkra nya funktioner i efterbehandlingen till motorn och se till att dessa är lagriktiga. Inom detta teknikområde finns det gott om intellektuella utmaningar för dig som drivs av att metodiskt arbeta med problemlösning.

Är du en Testutvecklare av SW till inbyggda system som tycker att det är viktigt med miljövänliga, säkra och hållbara transporter? Det är det vi arbetar för varje dag. Därför vill vi växa med dig som är redo för nya utmaningar och vill vara med i en produktiv testorganisation som jobbar i nära samarbete med funktionsutveckling och med en global produkt.

Som testutvecklare får du en bred kunskap om motorns och efterbehandlingens styrsystem och får en bra överblick över hur funktioner hänger ihop i mjukvaran. Jobbet är omväxlande och kräver god samarbetsförmåga inom hela utvecklingskedjan då all mjukvara för drivlinan utvecklas in-house hos Scania. De kontaktnät du bygger kommer att ge dig goda utvecklingsmöjligheter inom hela organisationen.

Vi värderar kreativitet, problemlösning och kritiskt tänkande högt och gruppen kännetecknas av en vilja av att ständigt bli bättre. Vi värnar också om en trevlig arbetsmiljö och en bra balans mellan jobb och privatliv. Gruppen består idag av ett tiotal testutvecklare, vi har god atmosfär och vi värderar hjälpsamhet högt.

Som testutvecklare inom motorstyrsystem ingår du även i ett team hos mjukvaruutvecklarna för att få närhet till funktionsutvecklingen och möjlighet till snabb feedback från testningen.

Utvecklingsmöjligheterna inom gruppen är stora. Beroende på ditt intresse finns utrymme för att bli expert inom teknikområdet testutveckling eller ta ansvar för en kompetensgrupp och vara ansvarig för planering och leveranser inom kompetensgruppen. 

Dina arbetsuppgifter

Med hjälp av funktionella beskrivningar och systemkrav analyserar du ny funktionalitet i motor och efterbehandlingsstyrenheterna. Du använder moderna och välkända testtekniker för att designa och implementera systemtester för regression för ny funktionalitet utifrån ett riskbaserat synsätt. Vi använder oss av olika testmiljöer så som SIL, HIL (Software-, Hardware-In-the-Loop) samt fordon (lastbil och buss) och du provar nya metoder och idéer för att ständigt hitta bättre sätt att verifiera framtidens produkter. Tjänsten kan innebära ett visst resande då vissa prov sker i varmt/kallt klimat samt hög höjd.

Din profil

Du är en metodisk och nyfiken civilingenjör inom Maskin, Elektroteknik, Data eller liknande. Erfarenhet och intresse av fordon, programvaruutveckling, systemtest eller motorutveckling är meriterande. Som person sporras du av tekniska utmaningar. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i avancerade problemställningar med en vilja att hitta kreativa lösningar tillsammans med dina kollegor. Du kan programmera, har körkort för bil samt behärskar engelska i tal och skrift, svenska är meriterande.

Känner du igen dig i ovanstående? Då ser vi fram emot din ansökan!

Ytterliggare information

För mer information kontakta Elisabet Landström, Head of System Test Engine Platform and Aftertreatment

elisabet.larsson.landstrom@scania.com, 08-553 85285

Publicerad den

26-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis