Inaktiv platsannons

Digital Content Designer till huvudkontoret i Stockholm

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Digital Content Designer . Om... Som Digital Content Designer på Systembolaget är du en del av Designgruppen. Du kommer att vara högst involverad i att säkerställa...

Om tjänsten

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Digital Content Designer .

Om rollen

Som Digital Content Designer på Systembolaget är du en del av Designgruppen. Du kommer att vara högst involverad i att säkerställa att kommunikationen är aktuell, relevant och värdeskapande. Rollen är operativ och du kommer att arbeta både på uppdrag och på eget initiativ som en av redaktionens stjärnor på grafisk design, rörligt material, animation, bildhantering och text.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är planering, produktion, redigering, paketering och formgivning av bland annat film, text, bild, ljud, infografik och animation för olika kanaler och plattformar. Du kommer även att stötta skribenter, projekt- och produktionsledare vid beställningar av film och grafik av extern part.

Du ansvarar för att innehåll produceras i den form och omfattning som är bäst för mottagaren och kanalen samt att leveransen följer Systembolagets grafiska profil, designsystem och riktlinjer för tillgänglighet.  Du är en kreativ resurs i innehållsarbetet och förväntas komma med förslag på nya uttag och möjligheter. Du jobbar med uppföljning av produktioner och koncept för att ständigt förbättra.

Om dig

Du är expert på sömlös design och på kommunikation som skapar kundnytta och engagerar användaren. Du är stark både visuellt och idémässig, och har god förståelse för hur teknik, design och kommunikation hänger ihop. Du har förmåga att ta till dig av andras idéer och förverkliga dem i form, bild och skrift och fotograferar, filmar och klipper antagligen själv. Du är van vid att leda dig själv, kan planera och strukturera ditt eget arbete och vet hur man bäst involverar andra vid rätt tid längs vägen. För att trivas och passa in i gänget hos oss behöver du vara en nyfiken, social och prestigelös person som tycker om att ta ansvar både för gemensamma mål och för stämningen i teamet. Du är en ”doer” med hög arbetskapacitet, noggrannhet och känsla för detaljer.

Du har en proaktiv attityd och delar gärna med dig av din kunskap. Du är kreativ, modig och gillar att testa nya saker och lära dig nya program.  Att du sympatiserar starkt med Systembolagets värderingar och uppdrag är en förutsättning.

Kompetens som krävs

  • Relevant utbildning inom kommunikation, marknadsföring, media eller motsvarande. 
  • Några års erfarenhet av att arbeta med rörligt bildmaterial såsom animationer samt erfarenhet av att fota, filma och klippa.
  • Mycket goda kunskaper i grafisk design och produktion, layout, typografi, bildspråk, färglära, skissteknik och kreativt skapande.
  • Goda kunskaper i lämpliga digitala och kreativa verktyg, exempelvis Photoshop, Premiere Pro, After Effects, Illustrator, InDesign. Det du inte kan tar du själv ansvar för att snabbt komma på banan med.
  • Goda kunskaper i responsiv design, motion design och digital publicering
  • Grundläggande förståelse, nyfikenhet och intresse av tekniska lösningar.
  • Känsla för att skapa en bra berättelse (storytelling och storyboarding)
  • Kunskaper i innehållspublicering i Episerver
  • Erfarenhet av UX/användarcentrerat design
  • Kunskaper i mätbarhet och uppföljning av producerat material, t.ex. kunskaper i Google Analytics.
  • Erfarenhet av e-handel samt design för myndigheter med samhällsuppdrag ses som meriterande

 I urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Heltidsjobb (förstajobb)