Inaktiv platsannons

Lösningsorienterad inköps- och utvecklingsansvarig i Sundsvall

SCA's mission, vision and core values are important tools in creating a company in which employees are united by common goals and in a shared ambition. Our core values are respect, excellence and responsibility.

Om tjänsten

Lösningsorienterad inköps- och utvecklingsansvarig

Vill du bidra till att skapa en framtid med trä som råvara för att producera hållbara produkter? Gillar du att skapa relationer och göra långsiktiga affärer och samtidigt ha möjlighet att utveckla affären och verksamheten? Då tror vi att detta är en tjänst för dig! Vi söker nu en inköps- och utvecklingsansvarig för ett vikariat t.o.m. augusti 2021.

Varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning

Vi söker en ny kollega till vår ledningsgrupp, i SCA Wood Scandinavia, som bland annat kommer att ansvara för råvaruinköpen till våra tre produktionsanläggningar. Dessa inköp görs både från SCAs egna sågverk och från externa sågverk. I tjänsten ingår även ett utvecklingsansvar för hela vår verksamhet.

I rollen som inköps- och utvecklingsansvarig kommer du att göra inköp av råvara till våra industrier samt ansvara för att följa upp utfallet av gjorda affärer. I samarbeta med våra leverantörer kommer du arbeta med kvalitetsfrågor. Du kommer även samarbeta nära våra produktionsplanerare för att säkerställa att vi har rätt råvara i rätt tid. Vidare innebär arbetet att arbeta med utvecklingsfrågor inom hela företaget samt arbeta med innovation och nya produkter.

Vem är du?

Vi söker dig som har intresse för inköp och en god förhandlingsvana. Som person är lösningsorienterad, kommunikativ och har lätt för att ta kontakt med andra människor. Du har en egen stark drivkraft, men trivs också med att samarbeta och att arbeta i grupp. Du har lätt för att förstå praktiska sammanhang, är bekväm med att ta stort ansvar och är van att prioritera bland arbetsuppgifter. 


För att passa i den här rollen tror vi att du har högskoleutbildning med inriktning mot trä eller skog. Du bör ha några års arbetslivserfarenhet, gärna inom sågverksindustrin eller motsvarande. Det är en fördel, men inget krav att du har erfarenhet från inköp. Då våra leverantörer finns både inom och utanför Sverige så krävs kunskaper i såväl svenska som engelska språket.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder ett vikariat med tillträde enligt överenskommelse tom augusti 2021. Placeringsort är på någon av våra produktionsanläggningar antingen i Sundsvall/Tunadal, Bollsta eller Stugun. Förutom ett intressant arbete med stora utvecklingsmöjligheter, erbjuder vi en arbetsplats där vi har högt i tak och vi är ett härligt gäng som arbetar tillsammans mot uppsatta mål.


SCA Wood är en av Europas ledande leverantörer av träbaserade produkter med en årlig produktion på 2,1 miljoner kubikmeter. Produktsortimentet kompletteras med service och distributionslösningar till kunder inom träindustri och byggvaruhandel. Vid vår verksamhet i Tunadal, Stugun och Bollsta vidareförädlar vi produkter till den Skandinaviska byggvaruhandeln. 


På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.


Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundsvall
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundsvall | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)