Inaktiv platsannons

Product Sourcing Manager i Järfälla

Om tjänsten

Har du ett stort intresse och engagemang för att arbeta med  inköpsfrågor utifrån ett produktperspektiv? Till Supply Management söker vi en kommersiellt driven person som kan hjälpa oss att planera det strategiska och taktiska inköpsarbetet, för att möta behoven i våra kundprojekt på effektivaste sätt.

Din roll

Som Product Sourcing Manager kommer du att planera och följa upp det strategiska och taktiska inköpsarbetet för vår produktportfölj. Du kommer att samarbeta med projektledare i produktionen och leveransprojekten, samt med produkt och utvecklingsorganisationerna i detta. Genom att analysera produkten och dess ingående komponenter ska du, tillsammans med inköparna, identifiera vilket inköpsarbete som behöver genomföras för att säkerställa leverans av material i rätt tid och till rätt totalkostnad.   

I analysarbetet behöver du ta hänsyn till de förutsättningar som finns för de olika inköpskategorierna. För att vara framgångsrik i arbetet förväntas du ha viss förmåga att bedöma de kommersiella utmaningarna, men även arbeta tillsammans med inköparna för att fördjupa insikten. Utifrån utmaningarna ska du skapa förutsättningar i projektplanerna att genomföra nödvändigt inköpsarbete enligt planerad tidplan.

Din profil

För att nå framgång i den här rollen behöver du vara utrustad med en mycket god förmåga att  självständigt analysera produktstrukturer och göra kommersiella bedömningar. Med fördel har du ett tekniskt intresse till grund för att kunna göra detta. Rollen innebär många kontaktytor och ställer höga krav på god förmåga till samarbete och att anpassa kommunikationen, i såväl tal som skrift, till olika forum. Du förväntas till exempel kunna sälja in ett behov av inköpsarbete till ett visst projekt, att ge inköparna en tydlig bild kring framtida planer och behov för den produktportfölj du arbetar med samt att föra dialog med våra interna kunder.

Din bakgrund:

  • Akademisk examen inom ekonomi eller teknik, alternativt arbetslivserfarenhet som genererat motsvarande kompetensnivå
  • Minst tre års erfarenhet av Sourcing/Supply Chain, gärna med inslag av projektledning.
  • Flytande i svenska och engelska, i tal och skrift

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

På Saab arbetar vi  med att ständigt flytta gränsen för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor från hela världen, vilka alla delar samma utmaning – att göra världen en säkrare plats. Saab Surveillance tillhandahåller lösningar för säkerhet, övervakning och beslutsstöd samt identifikation av samt skydd mot hot. Produktportföljen omfattar luftburen, markbaserad och marin radar, elektronisk krigsföring samt stridsledningssystem. Du kommer att vara en del av Supply Management inom Sourcing & Production, i Järfälla. Supply Management består av 75 personer och ansvarar för strategiskt och operativt inköp, ankomstkontroll och förrådshantering.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem

Vänligen observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska samt att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du strävar efter att vara delaktig i att skapa nya, innovativa lösningar och vill utvecklas i en utmanande teammiljö så kommer Saab kunna erbjuda goda möjligheter för dig att växa. Vi är stolta över att ha arbetsmiljö där vi skapar utrymme att ta eget ansvar och utvecklas, där vi drar nytta av individers olika erfarenheter och personlighet. Tillsammans strävar vi mot samma mål – att göra världen en säkrare plats.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Järfälla
Typ av kontrakt
Examensarbete
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej