Inaktiv platsannons

Teknikspecialist anläggningsövervakning i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Teknikspecialist anläggningsövervakning. Vi vill ha din ansökan senast den 10 juni.

Som Junior teknikspecialist inom anläggningsövervakning och detektorförvaltning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Trafikverkets verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta och underhålla väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt. Enheten Övervakning har förvaltningsansvar för bland annat Trafikverkets detektorsystem för övervakning av bl a varmgång, tjuvbroms och hjulskada hos trafikerande järnvägsfordon.

Vi söker nu en junior resurs till detektorförvaltningen för löpande förvaltningsarbete. I din roll som specialist kommer du att bidra med din tekniska kompetens till en effektiv och robust systemförvaltning genom t ex:

  • Löpande ärendehantering
  • Felsökning
  • Uppföljning och analys
  • Kontakter med intressenter inom och utanför Trafikverket, t ex tågoperatörer

Du kommer också att delta i arbetet med att digitalisera Trafikverkets detektorförvaltning. Hos oss finns stora utevcklingsmöjligheter och vi hoppas på sikt att du ska kunna ta en mer senior roll och bli ämnesexpert. Du kommer att ingå i ett team av erfarna specialister och experter med olika bakgrund. Enheten är nationell och vi jobbar tätt ihop via vår digitala möteskultur. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som kan förmedla komplex information på ett lättförståeligt sätt och ge stöd/råd till dina samarbetspartners både internt och externt. Du är självgående i dina arbetsuppgifter och förändringsbenägen, flexibel och noggrann i dina åtaganden.

Vi söker dig som har

  • civilingenjörsexamen inom teknisk fysik, elektroteknik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • erfarenhet av digitalisering och/eller förvaltning av tekniska system kopplat till datainsamling inom infrastruktur eller industrin
  • erfarenhet av arbete med databaser och programering
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du har arbetat med tekniska system inom offentlig infrastruktur och gärna järnvägsunderhåll

Övrig information

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användssom en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-06-10

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej