Inaktiv platsannons

Nationell samordnare underhållsentreprenader i Linköping

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Nationell samordnare underhållsentreprenader. Vi vill ha din ansökan senast den 15 juni.

Som Nationell samordnare underhållsentreprenader BAS-kontrakt på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Sektionen Regional styrning på avdelningen Järnvägssystem är en av tre sektioner som ansvarar för den nationella underhållsplaneringen i Sveriges statliga järnvägsanläggning.

Som nationell samordnare för våra stora basentreprenader kommer du att utgöra en nyckelperson i arbetet med att omsätta våra strategier för underhåll i effektiva och marknadsmässiga entreprenader. Dina arbetsuppgifter omfattar att tillsammans med en mindre grupp nationella samordnare utveckla, samordna och likrikta omfattande underhållskontrakt med en avgörande roll i vår järnvägsanläggnings driftsäkerhet. Ni gör detta gemensamt och i nära samarbete med vår övriga verksamhet genom att utveckla de tekniska delarna i det förfrågningsunderlag som utgör basen för upphandlingen.

Med utgångspunkt i det gemensamma arbetet med utveckling, samordning och likriktning kommer du enskilt, men med stöd av den övriga gruppen, arbeta med specifika upphandlingar i rollen som ansvarig för framtagning av de tekniska handlingarna för berörd entreprenad. För samma entreprenader kommer du också utgöra expertstöd för genomförandet genom att stötta våra underhållsdistrikt i frågor kring likriktning och kontraktstolkning.

Utöver den löpande verksamheten som beskrivs ovan kan det också bli aktuellt för dig att delta i övergripande utredningar och verksamhetsutvecklingsprojekt, där du med din kunskap kring dessa strategiskt viktiga entreprenader, marknadsförutsättningar och underhållsstyrning blir en viktig kompetens. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning kombinerat med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • har flerårig arbetslivserfarenhet i en ledande roll som beställare eller utförare av upphandlad entreprenadverksamhet inom bygg- och anläggningsbranschen eller motsvarande bransch
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet

Det är meriterande om du

  • har arbetat med upphandlingar eller entreprenader inom järnvägs- och/eller underhållsverksamhet
  • har arbetslivserfarenhet av entreprenadjuridik
  • har arbetslivserfarenhet från offentlig verksamhet

Som person

Du har god problemlösningsförmåga och du tar hänsyn till övergripande aspekter i prioriteringar. Du är en god relationsbyggare som inger förtroende och skapar samarbete med personer på olika nivåer. Du har enkelt för att anpassa dig till och arbeta konstruktivt i nya omständigheter och situationer. Det är självklart för dig att ta egna initiativ i ditt arbete och att självständigt driva dina arbetsprocesser mot uppsatta mål.

Övrig information

Möjliga placeringsorter är Linköping, Norrköping, Örebro, Eskilstuna, Västerås, Solna, Gävle, Borlänge eller Luleå.

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-06-15

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej