Inaktiv platsannons

Trafikplanerare i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikplanerare. Vi vill ha din ansökan senast den 6 juli.

Som trafikplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Produktionsplanering järnväg är en nationell relativt ny enhet som finns på flera orter i Sverige och i Solna är vi ett team på ca 15 personer och söker nu ytterligare två kollegor!

Som trafikplanerare hos produktionsplanering Järnväg ansvarar du för att tilldela kapacitet på järnväg i form av tidtabeller, banarbeten, specialtransporter samt övriga tjänster inom järnväg. I rollen kommer du ta emot ansökningar och utifrån dessa gör du analyser och säkerställer att det finns kapacitet i innevarande tågplan.

Rollen innebär flera kontaktytor, du kommer ha interna kontakter inom Trafikverket men även ett nära samarbete med både järnvägsföretag och entreprenörer. Vi går mer och mer mot att bli digitala, detta i syfte att skapa goda förutsättningar för att få en marknadsmässig produktionsplan som håller hög kvalitet avseende punktlighet och trafiksäkerhet.

I dina arbetsuppgifter ingår också att förse trafikinformationsskyltar ute på perronger och plattformar med information.

Som trafikplanerare får du ett lärorikt och utmanande arbete och du kommer att få en gedigen introduktion med en tre veckors lärarledd utbildning för att du ska komma in i arbetet på bästa sätt.

I vårt team uppmuntrar vi till utveckling och nytänkande och har en lärande kultur.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning180 hp (120 p) inom logistik alternativt annan utbildning inom järnväg i kombination med erfarenhet av arbete med tåg/järnväg
  • har god förmåga i svenska i tal och skrift
  • har datorvana och erfarenhet av att arbeta med olika system
  • har erfarenhet av att arbeta inom service med kundnära kontakter
  • har erfarenhet av arbete inom logistik

Eftersom vi är mitt inne i en förändringsresa att bygga upp enheten och även att bli mer digitala ser vi att du trivs med förändringar och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter. Rollen innebär ett nära samarbete med bl.a. kollegor på andra kontor runt om i hela landet vilket ställer krav på att du har god samarbetsförmåga och bidrar med positiv energi. Eftersom du också kommer ha mycket kontakt med järnvägsföretag behöver du vara serviceinriktad och kommunikativ. För att lyckas i rollen ser vi även att du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och hittar lösningar utifrån ett helhetsperspektiv.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att ha arbetat som trafikplanerare
Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Om verksamhetsområde Trafik

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail regelbundet under denna tid. Det är viktigt att du går in i din skräpinbox ibland ifall vårt mail hamnat där för att vara säker på att du får all information från oss.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-07-06

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej