Inaktiv platsannons

Chef Visual Merchandising till Åhléns City Göteborg

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 57 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Vi är varuhuset som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,8 miljarder och varje år tar våra 3 000 skickliga medarbetare emot ca 80 miljoner besök. Åhléns Outlet är ett dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 23 augusti 2020
  • Göteborg
Arbetsuppgifter

Varuhusmagi - det är vad vi vill att kunden ska uppleva hos oss! Som chef för Visual Merchandising är du med och skapar det!

På Åhléns varuhus möter vi kunden genom personlig service, produktkännedom och inspirerar kunden inom affärsområdena mode, skönhet och heminredning. Vi guidar till noga utvalda, prisvärda och hållbara produkter och lösningar för livets alla dagar.

Till Åhléns är alla välkomna och mångfald är viktigt för oss. Våra medarbetare är alla unika - genom delaktighet och inkludering blir vi tillsammans lite bättre varje dag! Vi är engagerade och värdesätter att ha balans i livet.


Om tjänsten

Som chef för Visual Merhandising är du en del av den operativa och strategiska ledningen i varuhuset Åhléns City Göteborg i Nordstan. Du ansvarar tillsammans med teamet Visual Merchandisers för den visuella kommunikationen i varuhuset som skapar den känsla som ökar våra kunders köpupplevelse.

Genom kreativa välplanerade ytor och exponering skapar du trivsamma miljöer som inspirerar kunden att stanna länge i butiken och viljan att återkomma – och som får kunden att vilja shoppa hos oss, såväl planerat som spontant!

Rollen som chef Visual Merchandising passar dig som vill få utlopp för din kreativitet, ditt engagemang, affärsmannaskap och din inkluderande ledarstil. Du kommer att leda åtta Visual Merchandisers och därmed ha personal-och arbetsmiljöansvar. Teamet har ett tätt samarbete med avdelningschefer och säljare.

Genom ditt affärsmannaskap levererar du resultat i enlighet med varuhusets mål och nyckeltal. Åhléns konceptuella riktlinjer ligger till grund för ditt arbete, men hos oss får du chansen att vara local hero, genom att kombinera dina kreativa idéer med ditt affärsmannaskap!

Du kommer att ingå i varuhusets ledningsgrupp och rapporterar till varuhuschef.

I rollen som chef Visual Merchandising ingår även att:

  • ansvara för budget och kontinuerliga ekonomiska uppföljningar av visual merchandisingprojekt.

  • identifiera behov och möjligheter till kontinuerlig utveckling av övergripande visual merchandising-lösningar i linje med Åhléns mål och strategier

  • delta i arbetet med framtagandet och genomförandet av områdets affärsplan

  • anordna utbildningar/workshops inom visual merchandising för att stärka den övergripande visual merchandising-kompetensen i hela varuhuset

Tjänsten är på heltid i en tillsvidareanställning, som föregås av 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Om dig

Vi på Åhléns är övertygade om att när vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter, framgång och entusiasm, gör vi varandra bättre. Tillsammans kan vi åstadkomma så mycket mer! Som chef inspirerar du ditt team till detta.

Vi söker dig som

  • har erfarenhet som senior visual merchandiser eller chef visual merchandising

  • har erfarenhet och drivs av att implementera nya idéer i syfte att inspirera kunder och därmed öka försäljningen

  • driver ett starkt affärsmannaskap och har kunskap om den lokala marknaden och som därigenom kan skapa ett attraktivt erbjudande till nytta för både kunden och Åhléns

  • har erfarenhet av att framgångsrikt leda andra och utveckla team

  • kan driva arbetet mot uppsatta mål och lönsamhet

  • är ansvarstagande och självständig i ditt arbete

Du är initiativrik och har mod att utmana dig själv och andra. Du drivs av att bidra till att vi som företag blir framgångsrika och vill vara i ett sammanhang där vi genom att ha kul tillsammans skapar förutsättningar för ett gott samarbete.

För att lyckas i rollen krävs att du har starkt kundfokus och kompetensen att förena det visuella med det kommersiella. Du förstår värdet av olikheter och skapar resultat genom att få andra att utvecklas. Du är affärsmässig, har ett stort sälj- och resultatfokus samt ett personligt driv som yttrar sig i engagemang och handlingskraft med ett coachande förhållningssätt. Du är van att arbeta i ett högt tempo och är tydlig, kommunikativ och inspirerande i din ledarroll.

Ansökan och frågor om tjänsten
Låter detta intressant för dig? Vad roligt! Ansök till oss senast 23 augusti 2020.
Intervjuer sker i september.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Marina Wallgren, varuhuschef.
Marina nås fr.o.m. den 10 augusti.
marina.wallgren@ahlens.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej