Inaktiv platsannons

Projektingenjör inom hållbarhet i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör inom hållbarhet. Vi vill ha din ansökan senast den 14 september.

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi söker nu en projektingenjör med inriktning mot hållbarhet som inom distriktet kan agera som katalysator inom hållbarhetsfrågor. Du kommer i praktiken arbeta i program Lund-Arlöv fyra spår och att utifrån det sprida goda erfarenheter i hela distriktet.Programmet utgör fyrspårsutbyggnaden på södra stambanan mellan Malmö och Lund. Projektet omfattar ca 11 km järnväg med tillhörande anpassning av korsande vägar, ledningsomläggningar, stationsombyggnader och mycket mer - kolla in www.trafikverket.se/fyrsparet. 

Det är ett spännande projekt med många möjligheter till personlig utveckling. Produktionen pågår fram till och med 2023 och leds från vårt projektkontor i Arlöv. Parallellt kommer du också att arbeta med andra spännande projekt inom Trafikverket.

Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och är en del av projektledningen. Du deltar i olika investeringsprojekt där du ansvarar för bl.a. administration, handläggning och uppföljning i projektets alla delar, exempelvis tid och kostnad. I din roll ingår att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. I rollen som projektingenjör arbetar du även med omvärldsbevakning och bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser.

Att vara projektingenjör innebär att du kommer i kontakt med projekt i hela kedjan, från planläggningsprocessen till produktion. Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt och även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet. 

Kvalifikationer

Vem är du?

För att du ska trivas bra i den här rollen ser vi att du har förmåga att snabbt hitta lösningar på uppkomna problem utan att för den delen missa de långsiktiga strategierna. Du har ett starkt driv och engagemang för hållbarhetsfrågor inom det aktuella området och sätter upp höga mål för dig själv och arbetar hårt och ambitiöst för att nå dessa mål. Du ser det som självklart att göra vad som krävs för ett gott resultat och arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl och håller deadlines.  Du har ett prestigelöst förhållningsätt och tycker om att samarbeta med olika parter för att nå det gemensamma målet. 

Vi söker dig som;

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område såsom ingenjör, samhällsplanering, miljö/hållbarhets inriktning eller motsvarande teknisk utbildning som Trafikverket bedömer likvärdig
  • har arbetslivserfarenhet av projektarbete inom bygg- eller anläggningsbranschen exempelvis riskhantering, tidsplanering eller ekonomihantering.
  • har god kunskap i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort

Meriterande

  • har arbetslivserfarenhet inom hållbarhetsfrågor som vi bedömer relevanta för den här tjänsten
Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-09-14

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej