Inaktiv platsannons

Senior Controller i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Senior Controller. Vi vill ha din ansökan senast den 23 september.

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Den centrala funktionen Ekonomi och styrning har ett övergripande ansvar för ledningen och styrningen av Trafikverket. Här ingår bland annat planering och uppföljning av verksamheten, finansieringsfrågor, koncerngemensam redovisning, bokslut och fakturahantering. Vi ska säkerställa att Trafikverket har effektiv och ändamålsenlig ledning och styrning samt god intern styrning och kontroll.

Om jobbet

Trafikverket har skapat en analysenhet (Eca) inom den centrala funktionen Ekonomi och styrning, med uppgiften att ta fram ledningsinformation och utföra Trafikverksövergripande analyser av resultat och ekonomi.

I arbetsuppgifterna ingår att analysera och följa Trafikverkets olika verksamhetsområden och centrala funktioner för att övergripande beskriva hur det går för Trafikverket i förhållande till satta mål, den nationella transportplanen och de övergripande transportpolitiska målen. Din huvuduppgift är att koordinera Trafikverkets produktivitetsarbete tillsammans med experter inom Trafikverket och samarbetspartners inom forskarvärlden. Syftet är att rapportera hur produktiviteten i Trafikverkets anläggningsarbeten utvecklas och identifiera både utvecklings- och effektiviseringsmöjligheter. Du kommer bidra till att skapa ledningsinformation genom att sammanställa och analysera data från olika och ofta åtskilda datakällor. Du kommer också bidra i arbetet för att skapa bättre datahantering och analysmöjligheter genom användande av Business Intelligence och utforska möjligheterna med Big Data analys och AI för att underlätta analys och förmedlande av ledningsinformation. Du kommer bidra till att skapa, presentera och visualisera analyser som ger unik insikt i hur det går för Trafikverket.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • kan uttrycka dig obehindrat/väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120p) inom ekonomi, statistik eller datavetenskap. Alternativt har du en civilingenjörsexamen inom relevant område för tjänsten
  • har minst 10 års arbetslivserfarenhet av att ta fram verksamhets- och/eller ekonomiska analyser.
  • har minst 5 års erfarenhet av att analysera eller driva kvalificerade produktivitets-, förbättrings-, lönsamhetsarbeten.
  • har minst 5 års erfarenhet av projektledning.

Det är meriterande om du

  • har jobbat med forskning inom transportsektorn/anläggningsbranschen.
  • har erfarenhet av arbete inom anläggningsbranschen eller transportsektorn.
  • har erfarenhet av myndighetsstyrning.
  • har arbetat med Business Intelligence och statistiska bearbetning och analyser, t.ex. med R-studio, Python, SQL).

Som person ser vi att 

  • du har en analytisk förmåga
  • drivs av nyfikenhet
  • har ett konstruktivt förhållningssätt
  • du är strukturerad
  • du vill du ha roligt på jobbet
  • du trivs med samarbete
Övrig information

Valbara placeringsorter: Borlänge och Solna

I den här rekryteringen kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-09-23

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej