Inaktiv platsannons

Sektionschef Operativ Teknik i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Sektionschef Operativ Teknik. Vi vill ha din ansökan senast den 24 september.

Som Sektionschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Som  sektionschef för Operativ Teknik skall du, i samråd med enhetschef, etablera och leda en ny sektion. Sektionen förvaltar de anläggningsnära system som ligger till grund för Trafikverkets trafikledning. Det är system som möjliggör att Trafikcentralerna kan lyckas med sina uppdrag.

Sektionen ingår i Enheten Infrasystem i distrikt Öst/Stockholm, som är den del av verksamhetsområde Underhåll. Enheten har en stor bredd av tekniska system som till exempel trafikutrustningar, kamerabevakning, VA/vent, styr och regler, belysning, passagekontroll, trafikdetektorer, incidentövervakning, vädersystem, trafikinformation, motorvägskontroll. Dessa system är uppkopplade och styrs med Operativ Teknik som utvecklas och förvaltas av infrasystemenheten.

Förvaltningen arbetar i projektform med en projektledare som bildar projektteam för respektive delteknikområde. Du och dina medarbetare, som är systemledare och systemingenjörer, kommer att ingå i ett eller flera team. Sektionschefens viktigaste uppgift är att säkerställa att det finns rätt kompetens på plats i de olika teamen. Du kommer att ha personal- och budgetansvar för sektionen.

Sektionen skall etableras och ersätta en konsultbaserad struktur som finns på plats idag. Att rekrytera rätt kompetenser och etablera sektionen är en stor utmaning som du tar dig an tillsammans med enhetschefen och de projektledare du samarbetar med. Du kommer därefter att driva den ständiga kompetensutveckling som du och dina medarbetare behöver för att vara ledande inom ert område.

Du kommer utöver din huvuduppgift som sektionschef stödja och vid behov ersätta enhetschefen.

Din viktigaste uppgift är att, tillsammans med dina medarbetare, leverera de resultat som du har åtagit dig. Det är viktigt att vara medveten om de etiska aspekterna och ha en affärsmässig förståelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning inom ett för tjänsten relevant område alternativt annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
  • har aktuell chefserfarenhet alternativt annan relevant ledarerfarenhet
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från anläggningsnära IT och teknik
  • har relevant erfarenhet av resursförsörjning i projekt

För att lyckas i detta uppdrag kan du snabbt bilda dig en helhetsbild i komplexa sammanhang, och har därmed en god analytisk förmåga. Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Övrig information

Inom Underhåll ansvarar vi tillsammans, för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda och du erbjuds både professionell och personlig utveckling oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad - var med och gör Sverige närmare!

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Placeringsort: Solna

Intervjuort: Solna

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-09-24

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej