Inaktiv platsannons

Vägtrafikledare i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Vägtrafikledare. Vi vill ha din ansökan senast den 27 september.

Som vägtrafikledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Om jobbet

Som vägtrafikledare arbetar du med trafikledning och trafikinformation på det statliga och till viss del det kommunala vägnätet i region väst. Trafik Göteborg är en samverkansorganisation mellan Trafikverket, Trafikkontoret Göteborg stad och Västtrafik. Målet med verksamheten är att förenkla resenärens och transportörens vardag i Göteborgsregionen. Detta sker genom att hantera och kommunicera störningar i trafiksystemet.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • informera samhället, trafikanter, näringslivstransporter, media, polis, SOS m.fl. om läget på de statliga och kommunala vägarna (trafikinformation) via webb och trafikradio
  • styra och leda trafiken med hjälp av olika tekniska system (vägtrafikledning)
  • hantera störningar i trafiken vid olyckor, hinder och stopp i vägtrafiken, för att bibehålla största möjliga framkomlighet i vägtransportsystemet
  • analysera och prognostisera kommande trafikpåverkande händelser, tex väder och trafikstörande arbeten
  • arbetet innebär skiftgång dygnet runt, året runt.

Under en vanlig dag kommer du och dina kollegor att jobba i en ledningscentral. Tillsammans hanterar ni de händelser som sker i trafiksystemet. Vi jobbar alltid med kundfokus och har kollen på vad som sker. Arbetsgruppen är blandad och åldersspannet ligger emellan 28 - 63 år.

Kvalifikationer

Vem är du? 

I rollen som vägtrafikledare är det viktigt att du har förmågan att enkelt kunna anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som

  • har en avslutad gymnasieutbildning
  • har ett par års arbetslivserfarenhet 
  • har god datorvana i olika databasmiljöer
  • har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har arbetat i operativ miljö exempelvis inom SOS, Polis, driftledning eller trafikinformationscentraler
  • har erfarenhet av skiftarbete
Övrig information

Screeningtester kommer att användas som en del i urvalet i rekryteringsprocessen.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-09-27

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej