Inaktiv platsannons

Financial Controller till Coop Butiker & Stormarknader i Stockholm Stockholm

Om tjänsten

Trivs du i en roll med breda kontaktytor? Motiveras du av att vara delaktig i ett affärssystemsbyte?

Vill du bidra till sifferanalys och att leverera bokslut med hög kvalitet?

Då kan du vara den Financial Controller vi söker till redovisningsgruppen på Coop Butiker & Stormarknader AB, då nuvarande Controller gått vidare internt.

Du erbjuds ett stimulerande arbete i en spännande bransch och i ett bolag som har en positiv utveckling och stark tillväxt. Du kommer till ett härligt team med stark sammanhållning, där alla tar ansvar för sina arbetsuppgifter samtidigt som man hjälps åt vid behov och bidrar till Coops fortsatta framgång. Om du står för viljan och förmågan, ges du möjligheten till en spännande och utvecklande framtid.

Om uppdragsgivaren

Coop är en av Sveriges största aktörer inom dagligvaruhandeln. Ända sedan konsumentkooperationens start 1899 har syftet varit att skapa medlemsnytta genom den samlade styrkan av medlemmarnas konsumtion. Coop ska erbjuda konsumenten prisvärda varor, ett hållbart attraktivt sortiment och tydliga butiksformat som utstrålar matglädje. Hållbarhet är en del av deras DNA och deras affär. Coops hållbarhetspolicy, hållbarhetsstrategi och målsättningar styr deras arbete. Coops vision är att vara den goda kraften i mat-Sverige. Det innebär bland annat att man ska befinna sig i framkant med miljö-och hållbarhetsarbete.

Coop Butiker och Stormarknader, CBS, driver ca 240 Coop-butiker i Stockholmsområdet, Mälardalen och Sydöstra Sverige. Omsättningen är ca 16 miljarder kr och man har ca 7 500 anställda, varav merparten är butiksanställda.

Inom CBS erbjuds du goda möjligheter att utvecklas i en snabbrörlig, säljdriven och inspirerande miljö. Värdegrunden - Välkomnande, Inspirerande och Ansvarstagande – bygger kulturen i bolaget och genomsyrar hur man beter sig mot varandra, sina kunder/medlemmar och hur butiker drivs för bästa möjliga resultat.

Beskrivning av tjänsten

Du ingår som Financial Controller i redovisningsgruppen som ansvarar för att upprätta bokslut för det egna bolaget samt ett antal externa kunder. Under de närmsta åren ska gruppen även vara delaktig i steg två av ett affärssystemsbyte, till SAP S4. I rollen som Financial Controller är kontaktytorna breda och du kommer att ha ett nära samarbete med den övriga organisationen, med butikerna, med Coops interna kunder, externa intressenter samt den outsourcingpartner som hanterar stora delar av det löpande arbetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Financial Controller:

- Huvudansvar för lageranalys, bonusar och kategoriredovisning
- Superuser för lagerredovisning och kostnadsfördelningar i systemet SAP S4.
- Delansvarig för projektcontrolling för investeringsprojekt
- Delaktig i månadsboksluts- och årsbokslutsarbetet
- Driva och delta i förändringsprojekt för processförbättringar
- Säkerställa att outsourcingpartnern har rätt information och kunskap
- Följa upp och säkerställa det arbete som utförs av outsourcingpartnern

Du rapporterar till ekonomichef och ingår i ett team som består av nio övriga kollegor. Du sitter i fina lokaler på Kungsholmen. Vissa resor inom Stockholmsområdet ingår.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Detaljhandel | Deltidsjobb