Inaktiv platsannons

Risk- och kvalitetsspecialist Norrbotniabanan i Umeå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Risk- och kvalitetsspecialist Norrbotniabanan. Vi vill ha din ansökan senast den 5 oktober.

Vill du arbeta i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Norrbotniabanan är en ny kustnära järnväg mellan Umeå och Luleå och projektet söker nu en specialist inom risk och kvalitet!

Om jobbet

I rollen som specialist inom risk och kvalitet ger du vägledning och agerar stöd till främst program- och projektledningen men även till chefer och övriga medarbetare. Du verkar som en ambassadör för dina områden genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Du arbetar bland annat tillsammans med kollegor inom funktionerna Planering och uppföljning samt Säkerhet, risk och kvalitet och du är placerad i Umeå. Du kommer arbeta i projektets alla skeden, från planering till produktion.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Styra, stötta och samordna projekten med frågor rörande risk och kvalitet
  • Vara drivande i arbetet med att analysera och följa upp arbetet med risker och behandlingsplaner
  • Planera och leda workshops inom risk, både internt och externt
  • Följa upp att projektet tillämpar och uppfyller specificerade krav
  • Deltar i arbetet med upphandlingar och följer upp ställda krav gentemot kontrakterade leverantörer
  • Utbilda inom Trafikverkets ledningssystem och processer

Du är anställd på den centrala enheten Riskhantering och tillsammans med dina kollegor som finns i andra program deltar du i arbetet att förbättra och utveckla riskhanteringen inom Verksamhetsområdet Stora projekt. Det finns även möjlighet att delta i Trafikverksgemensamma arbeten inom risk och kvalitet så som arbetsgrupper och förvaltning.  

Kvalifikationer

Som person är du självgående och initiativtagande med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Du är strukturerad med en god förmåga att planera, analysera och följa upp. Du är tydlig i din kommunikation vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som:

  • har universitets- eller högskoleutbildning inom risk och/eller kvalitetsledning alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års arbetslivserfarenhet av riskhantering, kvalitetsledningsarbete alternativt projektledning av större projekt

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet från anläggningsbranschen och/eller stora organisationer
  • har erfarenhet av verksamhetsstyrning, ledningssystem, processer och revisionsverksamhet (t. ex. leverantörsuppföljning)

Då stor del av kommunikationen och dokumentationen sker på svenska och i viss mån engelska ser vi en fördel med att du är bekväm i båda språken.

B-körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten.

Övrig information

Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess.

De första intervjuerna är planerade att hållas via Skype 12-13 oktober, andra intervjun kommer att ske på plats på Norrbotniabanan.

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Umeå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej