Inaktiv platsannons

Kvalitetsspecialist projekt Hässleholm-Lund i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kvalitetsspecialist projekt Hässleholm-Lund. Vi vill ha din ansökan senast den 7 oktober.

Som Kvalitetsspecialist projekt Hässleholm-Lund på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Trafikverket planerar en ny stambana mellan Hässleholm och Lund, en dubbelspårig järnväg med hastigheten 320 km/h för fjärrtåg och 250 km/h för snabba regionaltåg. Den nya järnvägen ger snabbare resor i södra Sverige och bidrar till att avlasta Södra stambanan.

Projekt Hässleholm-Lund är ett av Trafikverkets största investeringsprojekt och syftar till att bygga en första sydlig del i den nya stambanan mellan Stockholm-Malmö.

Du kan läsa mer om Projektet, se länk nedan.  

Vi söker nu en Kvalitetsspecialist med placering i Malmö alternativt Kristianstad.

Som Kvalitetsspecialist leder du kvalitetsarbetet och har ett nära samarbete med projektledningen i implementeringen av Trafikverkets ledningssystem. Du arbetar på både operativ och strategisk nivå. Arbetsuppgifterna innebär att stödja i användning och utveckling av Trafikverkets ledningssystem samt i framtagandet av projektets specifika arbetssätt. Det innebär att utbilda medarbetare i gemensamma arbetssätt och processer, granska och följa upp att arbetssätten och processerna tillämpas samt att samordna revisioner och uppföljning av leverantörens kvalitetsarbete.

Organisatoriskt tillhör du avdelningen Verksamhetsstyrning, men du arbetar i projekt Hässleholm-Lund, där du arbetsleds av och rapporterar till Stabsansvarig samt samarbetar med projektledning och andra specialister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs med att vara i en utvecklingsmiljö, som vill vara med och påverka och skriva järnvägshistoria och som

  • har universitets-eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) inom kvalitetsledning, projektledning eller management alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig och aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av kvalitetsledning.
  • har erfarenhet av att administrera och delta vid kvalitetsrevisioner
  • har erfarenhet av att utveckla och dokumentera rutiner och arbetssätt
  • har arbetserfarenhet av att arbeta i kvalitetsledningssystem i enlighet med ISO 9001 eller motsvarande
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

  • har erfarenhet av kvalitetsledning och/eller projektledning i stora och komplexa organisationer
  • har erfarenhet av att leda förändringsarbete
  • har erfarenhet av att leda revisioner
  • har arbetserfarenhet från anläggningsbranschen

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Vidare så är du initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter och har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Din goda kommunikationsförmåga gör att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Övrig information

I denna rekrytering kan komma att användas webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-07

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej