Inaktiv platsannons

Journalistpraktikant till Sameradion i Umeå

Om tjänsten

Sameradion speglar det som sker i Sápmi och rapporterar om samiska, svenska och globala ämnen som är angelägna för det samiska folket. Vårt mål är att vara relevanta och att vi lämnar spår efter oss samt att publiken är medskapande och att det märks i sociala medier, på webb och i radio. Vi arbetar även för att det ska finns mångfald i våra produktioner med hänsyn till ämnen, ålder, kön och varifrån de intervjuade kommer ifrån.

Som journalistpraktikant hos oss kommer du få att få lära dig om innehållet i radioarbetets olika moment. Med ljudet i fokus lotsar din handledare dig igenom våra produktioner och du kommer få vara med och prova på flera olika roller på vår redaktion.

Det allra viktigaste för dig som vill göra din praktik hos oss är att du har ett genuint intresse för samiska samhällsfrågor och av att jobba ute på fältet, mitt i händelsernas centrum. Vi ser gärna att du har något särskilt intresse, något särskilt område du brinner för eller att du kan bidra med nya perspektiv och infallsvinklar till morgondagens radioproduktioner. Ett plus är att du har lätt för att skapa kontakt och inger förtroende. 

Du behöver ha B-körkort och det är meriterande om du har kunskaper i samiska i både tal och skrift. Vi önskar även att du anger under vilken period du har praktik samt om du önskar göra din praktik i Umeå eller Kiruna. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Skicka in din ansökan snarast, dock senast 22 november 2020.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Umeå
Typ av kontrakt
Internship
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Umeå | Internship