Inaktiv platsannons

Pris- och sortimentsansvarig - Coop Butiker & Stormarknader i Stockholm Stockholm

Om tjänsten

Har du en passion för mat och erfarenhet av sortimentsutveckling inom dagligvaror eller annan detaljhandel? Vill du vara med och skapa attraktiva och lokalt kundanpassade sortiment i butik och online?

Coop befinner sig i en spännande utvecklingsfas med huvudfokus på kundupplevelsen, att optimera drift och arbetssätt samt självklart ökad försäljning och lönsamhet. Vi söker nu en Senior Pris- och sortimentsansvarig till Coop Butiker och Stormarknader, CBS. Som Pris- och sortimentsansvarig är uppdraget att skapa ett optimerat erbjudande till slutkund genom ett marknadsanpassat pris och sortiment. Det är en ny roll i organisationen där du får möjlighet att påverka vilket erbjudande Coops kunder ska mötas av. Kunderna ska inte bara mötas av bra varor till bra priser, Coop vill även att de varje dag möts av relevanta erbjudanden, matinspiration, intressanta händelser och inte minst får ett bra bemötande i deras butiker.


Om rollen
Genom att verka för att varje butik utifrån sin lokala efterfrågan har ett marknadsanpassat erbjudande bidrar man som Pris- och sortimentsansvarig till att uppnå de av bolaget uppsatta försäljnings- och marginalmålen. Utifrån ett datadrivet kundperspektiv har Pris- och sortimentsansvarig som uppgift att säkerställa att samtliga storhandelsbutiker har ett pris- och sortimentserbjudande som är anpassat till identifierade målgrupper. Utöver detta ansvarar man även för att varje butik har ett erbjudande som är anpassat utifrån den lokala marknaden samt att detta är optimalt presenterat för kund.

Inom ramen för uppdraget ligger att tillsammans med driftsansvarig och analytiker ge förslag på optimering av avdelningar vad avser sortiment, pris och yta. Det innebär att Pris- och sortimentsansvarig har ett ansvar att driva en relevant ytfördelning och varuplacering utifrån analys. Stort fokus ligger på att säkerställa färskvaruutbudet vilket också innebär att kolonilasortimentet behöver vara optimerat.

Rollen som Pris- och sortimentsansvarig innebär att utifrån CBS övergripande strategi för pris arbeta för en mer snabbrörlig prissättning på den lokala marknaden genom att säkerställa fullt utnyttjande av STARs; vårt verktyg för att styra prissättningen på enskilda produkter och sortiment.

Genom att arbeta för att utveckla, förbättra och optimera sortiment och pris utifrån datadriven analys bidrar du till för bolaget ökad lönsamhet men även till en förstärkt kundnöjdhet. I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår att utveckla sortimentsarbetet i nära samarbete med Coop Sverige samt driva en mer flexibel prissättning.

I det löpande arbetet ingår också att utveckla och säkerställa genomförandet av verktyg som stödjer och förbättrar försäljning och säljstyrning i butik.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på vårt kontor på Kungsholmen. Resor i tjänsten förekommer regelbundet.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Detaljhandel | Deltidsjobb