Koncernredovisningsansvarig till OKQ8 i Stockholm

Drivs du av att jobba i en spännande miljö med varierande arbetsuppgifter? Brinner du för försäljning, kundfokus och att ge det bästa värdskapet i alla kundmöten? Då är det dags att se hit!

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vår bransch är en av de främsta orsakerna till klimatförändringarna och om vi ska finnas kvar om tio år behöver vår affär förändras i grunden. Vi förstår det och omställningen till fossilfrihet har börjat. Vi vill leda den transformationen och hjälpa våra kunder att, utifrån sina förutsättningar, minska sina klimatavtryck. Vill du vara med och bidra till hållbar utveckling på riktigt? Följ med på vår resa mot en fossilfri framtid!

Lockas du av att få helhetsansvaret för koncernredovisningen av ett miljardbolag med ett 15-tal dotterbolag? Vill du få möjligheten att verkligen arbeta med stort fokus på att hela tiden utveckla och förbättra? OKQ8 är just nu i en innovativ fas som präglas av flertalet transformationer. Detta kräver att rätt strukturer och systemstöd är på plats, vilket du som Koncernredovisningsansvarig kommer att kunna bidra med. Vill du vidare göra detta i ett vänligt, hjälpsamt och ödmjukt företagsklimat, då kan rollen som Koncernredovisningsansvarig på OKQ8, definitivt vara något för dig!

I rollen som Koncernredovisningsansvarig kommer du att ha ett övergripande ansvar för bolagets koncernredovisning. I koncernen ingår såväl dotterbolag som minoriteter som ska konsolideras och du kommer att ha ett nära samarbete med övriga ekonomifunktioner inom koncernen, både i Sverige och Danmark. Du kommer ingå i Group Accounting & Tax Teamet som består av ett 10-tal medarbetare inom redovisning, koncernredovisning och skatt. Du kommer att rapportera till Head of Group Accounting & Tax, som du även kommer att ha ett tätt samarbete med. Tjänsten är placerad på huvudkontoret på Sveavägen 155 i centrala Stockholm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

 • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala period- och årsbokslut (K3 och IFRS)
 • Årsredovisning för koncernen
 • Skattefrågor kopplade till koncernredovisning
 • Kassaflödesanalyser
 • Förvärvsanalyser
 • Underlag till managementrapportering till ledning och styrelse
 • Kontakt med dotterbolagens ekonomifunktioner
 • Kontakt med myndigheter och revisorer
 • Systemägarskap för Aaro

Finance har en rad uttalade projekt under 2021-2022, kring effektivisering och automatisering av rådande rutiner och processer inom koncernredovisning och rapportering, där du definitivt kommer att lägga en hel del fokus.

Kvalifikationer

Vi söker

Du har en akademisk examen inom ekonomi och har därefter arbetat med kvalificerad koncernredovisning. Du kan vara revisor i grunden som därefter har praktisk erfarenhet från en koncernredovisningsavdelning, där du kanske inte ser möjligheten till ett helhetsansvar de kommande åren. Erfarenhet av Aaro är meriterande då konsolideringen i dagsläget sker i detta system.

Du som person

Eftersom rollen som Koncernredovisningsansvarig innebär ett självständigt ansvar för koncernredovisningen ställer detta krav på en hög kvalitetsmedvetenhet och förmåga att såväl initiera arbetsuppgifter som att få saker och ting gjorda. Du har vidare förmågan att sätta strukturer, utan att själv vara beroende av strukturer för att kunna ta dig framåt i ditt arbete. Denna förmåga i kombination med problemlösning kommer att vara centrala i rollen, då det i flera avseende finns en viss komplexitet i uppbyggnaden av koncernen och dess underliggande strukturer. Att du är en kommunikativ och hjälpsam person som trivs i dialogen med dotterbolagen, ser vi som en självklarhet, för att du ska passa in i vår företagskultur.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar OKQ8 med Prodiem. Vi kommer att kontakta för intervju från och med den 4 januari och därefter sker detta löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida . Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 alternativt Anna Abrahamsson på tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

OKQ8 Scandinavia arbetar för att vara en jämställd arbetsplats med medarbetare som trivs och utvecklas och där olikheter uppmuntras. Vi vill vara ett företag som speglar samhället, med en inkluderande kultur som hjälper till att minska utanförskap och bidrar till mångfald.

Vi har riktigt bra förmåner
 • Tjänstepension och friskvårdsbidrag

 • Lunchbidrag som betalas ut med lönen

 • Fri läkarvård upp till högkostnadsskyddet

 • Möjlighet till ersättning vid föräldraledighet

 • Lån via OKQ8 Bank till rabatterade priser

 • Personalrabatt på våra stationer

 • 3 extra klämdagar varje år, utöver semester

 • Utbildningar via interna plattformar

 • Fler personalerbjudanden i förmånsportalen

Publicerad den

23-02-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Deltidsjobb

Ansök nu

Dela jobbannonsen