Inaktiv platsannons

Sweco Society söker praktikanter inför höstterminen 2021 i Stockholm

8 - 40 timmar per vecka

Om tjänsten

Sweco Society är ett av Sveriges ledande konsultbolag inom samhällsanalys, strategi och undersökning. Vi genomför utvärderingar, prognoser och uppföljningar åt kunder inom offentlig sektor och ger på så sätt kommuner, regioner och statliga myndigheter möjligheter att göra informerade och välgrundade beslut. De frågeställningar vi möter i våra uppdrag handlar exempelvis om samhällets tillväxt och innovationskraft, bostadsbyggande, jämställdhet och jämlikhet på arbetsmarknaden, näringslivets utveckling, resultat i skola och utbildning eller kvaliteten inom vård och omsorg.

Vad vi erbjuder
Om du som student söker en spännande, utmanade och studierelaterad praktik är Sweco rätt plats för dig. Inför höstterminen 2021 erbjuder vi ett antal drivna studenter praktik hos oss. Dina uppgifter blir att delta i de uppdrag vi genomför åt kunder i offentlig sektor på europeisk, nationell, regional och lokal nivå. Våra uppdragsgivare inkluderar EU-Kommissionen, Tillväxtverket, Myndigheten för delaktighet, Energimyndigheten, Statskontoret, Stockholms stad, Region Stockholm med flera. Du kommer bland annat att arbeta med datainsamling, databehandling och analys samt att ta fram skriftliga underlag till rapporter. Arbetstiderna under praktikperioden är kontorstid: åtta timmar per dag, fem dagar i veckan. Om det är möjligt med avseende på rådande restiktioner för Covid-19 kommer arbetet ske på Swecos kontor i Stockholm.

Vem vi söker
Vi söker dig som utbildar dig inom ett samhällsvetenskapligt ämne på högskola eller universitet. Vi tänker oss att du är i slutet av dina studier och gör praktiken inom ramen för din utbildning. Tänkbara utbildningsinriktningar kan vara nationalekonomi, statsvetenskap, kulturgeografi, sociologi, genusvetenskap, statistik eller juridik. Ytterligare önskemål:

  • Du kan praktisera hos oss under hela höstterminen
  • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska
  • Du är kommunikativ och bra på att samarbeta
  • Du är samhällsintresserad, engagerad, nyfiken och ansvarstagande
  • Du kan efter vägledning arbeta självständigt med research och analys
  • Du är analytisk och har med fördel skrivit uppsats inom något av våra verksamhetsområden
  • Hur du söker
    Ett kort och koncist personligt brev (max en A4-sida), CV och universitetsbetyg skickas in via annons på vår hemsida . Deadline för ansökan är 21 februari. Intervjuer sker löpande. Har du några frågor är du välkommen att kontakta Alva Roxell på eller telefon 072 186 30 11 (kl 9.00-17.00).

    Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 17 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 20.6 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

    Publicerad den

    23-03-2024

    Extra information

    Status
    Stängd
    Önskad utbildningsnivå
    Annan
    Ort
    Stockholm
    Antal timmar per vecka
    8 - 40
    Typ av kontrakt
    Sommarjobb
    Typ av jobb
    Omvårdnad
    Körkort önskas
    Nej
    Tillgång till bil önskas
    Nej
    Personligt brev krävs
    Nej
    Språk
    Svenska

    Stockholm | Omvårdnad | Sommarjobb | Annan