Inaktiv platsannons

Sommarjobb som fältbesiktare i Svalöv

Om tjänsten

Det här jobbet är hämtat från Arbetsförmedlingen, rekryteringen utförs inte av Manpower Utsädesenheten ligger i Svalöv och vi arbetar bland annat med besiktning av utsädesodlingar. Det är cirka 60 000 hektar utsädesodlingar av strå-, trindsäd och vallväxter hos lantbrukare runt om i landet.
Fältbesiktningen är en del av processen för att utsädet ska bli certifierat och därmed få lov att säljas.
Vårt uppdrag är att arbeta med kvalitet och effektivitet samt leverera korrekta resultat och beslut utifrån utsädeslagstiftningens ramar.

Utsädesenheten är certifierade enligt ISO 9001 och 14001, samt ackrediterade av den internationella frökontrollorganisationen ISTA. Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer, huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional
verksamhet.

Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt sommarjobb där du bidrar till ett långsiktigt och hållbart jordbruk i hela Sverige.
Läs mer om oss på vår hemsida - www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär att besikta utsädesodlingarna för sortrenhet och sortäkthet, flyghavre, ogräsförekomst, fribelägenhet, sjukdomar, med mera. Detta sker genom att du som besiktare fysiskt går genom odlingarna, vilket innebär långa sträckor varje dag och att du dagligen vistas utomhus i en lantbruksmiljö. En normal arbetsdag besiktar du omkring 50-60 hektar, vilket innebär ca 2 mil. Du har mycket kontakt med lantbrukare främst via telefon.

För nya besiktare innehåller första arbetsveckan utbildning med kunskapstest, erfarna besiktare får en kortare repetitionsutbildning. Utbildning är obligatorisk för alla som inte har minst tre års erfarenhet av fältbesiktning för Jordbruksverket.

Arbetet utförs sedan i grupper om två personer, en erfaren och en ny tillsammans.
Besiktningar sker från Skåne i söder till Dalarna i norr, de största områdena är Skåne och Västra Götaland, området kring Norra Östergötland, Örebro och Södermanland.
Placering kan önskas men vi kan inte lämna någon garanti för att du blir placerad där. Om du blir placerad i ett område där du inte har eget boende så hjälper vår lokala samordnare till att anvisa dig till ett vandrarhem eller liknande. Jordbruksverket står för denna kostnad.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som går eller har slutfört en, vad vi bedömer som relevant, eftergymnasial utbildning eller har erfarenhet kopplat till lantbruk, främst inom växtodling.

Körkort är ett krav.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Som person är du noggrann och mån om att hålla en god kvalitet på det du tar dig för. Har du mycket att göra behåller du ändå ditt lugn och fortsätter utföra arbetet på ett lugnt och metodiskt sätt för att genomföra din uppgift

Anställningstiden styrs av vårens ankomst, men troligen gäller den 5 juli till början/mitten av augusti för nya besiktare. Erfarna besiktare börjar 28 juni, men eventuellt ännu tidigare start beroende på hur tidig säsongen är.

Varmt välkommen med din ansökan, gärna så snart som möjligt då vi intervjuar löpande.

Är du intresserad av att kombinera arbetet som fältbesiktare med arbete på växtskyddscentral? Då är du välkommen att söka på vår annons "Jordbruksverket söker säsongsanställda till växtskyddscentralerna" med sista ansökningsdag 2021-01-28.


ÖVRIGT
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Publicerad den

09-07-2022

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Annan
Ort
Svalöv
Antal timmar per vecka
8 - 40
Typ av kontrakt
Sommarjobb
Typ av jobb
Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Svalöv | Omvårdnad | Sommarjobb | Annan

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis