Inaktiv platsannons

Sommarjobb – sätt guldkant inom äldreomsorgen i Västervik

Om tjänsten

Det här jobbet är hämtat från Arbetsförmedlingen, rekryteringen utförs inte av Manpower Äldreomsorgen i Västerviks kommun

I Västerviks kommun värnar vi om varje medarbetares arbetsmiljö. Vi vill att alla medarbetare ska trivas och utvecklas i sin yrkesroll. Hos oss ska alla gå till jobbet med en positiv känsla.

I kommunen arbetar vi bland annat med pedagogik, vård och omsorg, samhällsbyggnad, kultur, räddningsarbete och arbetsmarknad. Vi har jobb som är inspirerande och meningsfulla. Vi skapar livskvalitet och gör skillnad för människor varje dag.

Vill du ha ett jobb där din insats är betydelsefull för andra människor? Då passar du hos oss!

Att jobba med äldre människor är fantastiskt! Du får träffa, stötta, vårda, glädja, hjälpa och snacka med äldre människor som ofta har väldigt spännande livshistorier att dela med sig av. Du kan jobba både på ett äldreboende, inom hemtjänsten och på korttidsboende på olika ställen i hela kommunen.

Dina arbetsuppgifter
Din uppgift är att se till att de personer vi hjälper har det så bra som möjligt. Vårt mål är att alla äldre ska få en bra, trygg och värdig omsorg. Försök tänka dig in i hur du själv vill bli bemött och omhändertagen när du är sjuk eller känner dig lite krasslig. Visst är det extra viktigt med omtanke, respekt och det där lilla extra då? Precis samma är det för den som är äldre.

Du som sommarjobbar inom äldreomsorg har möjlighet att verkligen sätta guldkant på äldre personers vardag. Det kan handla om att överraska den som har hemtjänst med att laga en omelett till kvällsmat, vara lyhörd för personens intressen och föreslå någon rolig aktivitet, baka favoritkakan till eftermiddagskaffet, bulla upp med extra sköna kuddar i sängen eller göra någon annan handling som kräver liten ansträngning från dig men betyder väldigt mycket för någon annan. Med andra ord är detta ett sommarjobb där du verkligen kan göra skillnad, det är häftigt!


7 vanliga arbetsuppgifter inom äldreomsorg

• Vara sällskap under promenader.
• Hjälpa till med personlig hygien och att ta på kläder.
• Lyssna till spännande livshistorier.
• Läsa tidning för någon.
• Hjälper till att rulla håret för damerna. Rakar herrarna.
• Hjälpa till vid frukost, lunch och middag.
• Hjälpa till att bädda sängen, handla och städa.

7 egenskaper som är viktiga för detta sommarjobb

• Du är positiv.
• Du är omtänksam och mån om att andra ska ha det bra.
• Du är ansvarsfull, både när det gäller dina arbetsuppgifter och relationer till de personer vi hjälper och kollegor.
• Du är empatisk och bryr dig genuint om andra människor.
• Du är kommunikativ och har både lätt att förstå andra och göra dig förstådd.
• Du är nyfiken, både på de personer du möter och på olika sätt att göra deras vardag bättre.
• Du värnar om varje människas integritet och tänker på att du arbetar i någon annans hem.

Din kompetens
Det viktigaste för oss är att du är intresserad av att ge hjälp och stöd till andra människor. Vi värdesätter att du är positiv, ansvarstagande och flexibel. Du kommer att samarbeta med de personer du hjälper, anhöriga och arbetskamrater och behöver därför ha lätt att arbeta ihop med andra. Vi vill också att du har stor empatisk förmåga, är lyhörd och har lätt för att kommunicera.

Vi vill att du har fyllt 18 år. Det är ett plus om du har gymnasial eller eftergymnasial utbildning inom omvårdnad. Men även du som är intresserad av eller nyfiken på att arbeta inom äldreomsorgen är välkommen med din ansökan.

Personerna som bor på våra boenden eller har behov av hemtjänst behöver oss dygnet runt. Därför innebär tjänsterna arbete både dag, kväll och helg men även nattarbete kan komma att ingå. Med andra ord möjlighet till ett varierat schema som gör att du både kan jobba och njuta av sommaren.

Om du har B-körkort ser vi detta som meriterande.

Verksamheterna finns i Västervik, Gamleby, Överum, Edsbruk, Loftahammar, Gunnebo, Ankarsrum och i Hjorted.

Läs mer om de olika verksamheterna här! www.vastervik.se/sommarjobb (http://www.vastervik.se/sommarjobb)

Är du intresserad? Skicka in din ansökan så snart som möjligt genom att klicka på "Sök jobbet" längst ner i annonsen. Har du frågor är du välkommen att kontakta någon av våra kontaktpersoner.

Rekryteringen sker löpande, så hör av dig redan idag!

Information
Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Publicerad den

23-12-2021

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Annan
Ort
Västervik
Antal timmar per vecka
8 - 40
Typ av kontrakt
Sommarjobb
Typ av jobb
Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Västervik | Omvårdnad | Sommarjobb | Annan

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis