Inaktiv platsannons

Intresseanmälan för sommarjobb som arbetsterapeut och fysioterapeut i Malmö

Om tjänsten

Det här jobbet är hämtat från Arbetsförmedlingen, rekryteringen utförs inte av Manpower Ref: 20210041

Välkommen med din intresseanmälan om att sommarjobba som arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast hos oss! 
Arbetsuppgifter
Som arbetsterapeut eller fysioterapeut i Malmö stad skapar du goda förutsättningar för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. Du arbetar i team tillsammans med övriga yrkeskategorier och arbetet tar utgångspunkt från den enskildes behov, personliga förutsättningar och delaktighet.

Som legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast arbetar du med att göra funktionsbedömningar samt bedöma, planera och utföra rehabiliterande insatser. Tillsammans med patienten och teamet upprättar du rehabiliteringsplaner med klart angivna mål och utformar individuella träningsplaner. Du gör vid behov bedömning av bostadsmiljö där utprovning av tekniska hjälpmedel ingår. I arbetet ingår även att handleda övrig personal i ett rehabiliterande förhållningssätt.

Som legitimerad arbetsterapeut arbetar du med att göra ADL-bedömningar och aktivitetsbedömningar samt bedöma, planera och utföra rehabiliterande insatser. I arbetet ingår även att handleda övrig personal i ett rehabiliterande förhållningssätt. Du gör vid behov bedömning av bostadsmiljö där bedömning av behov av bostadsanpassning samt utprovning av tekniska hjälpmedel ingår.

Som arbetsterapeut och fysioterapeut inom SVU/myndighet är du del av ett vårdplaneringsteam där du ansvarar för en trygg och säker hemtagning av patienter från slutenvården och uppföljning på korttidsvistelse. Tillsammans med dina kollegor planerar ni för hemgång vilket kan innebära digitalplanering, personliga möten på sjukhuset eller telefon/ Skypeplaneringar.

Hos oss är du en del av ett team där ni samarbetar tillsammans med sjuksköterskor och omvårdnadspersonal samt deltar i vårdplaneringar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut alternativt under utbildning med godkända betyg från termin 5. Det är meriterande om du har erfarenhet av yrket.

För att trivas i rollen behöver du ha förmågan att enkelt förhålla dig till ändrade omständigheter i arbetet och ha ett lösningsfokuserat och serviceinriktat förhållningssätt. Som medarbetare är du initiativrik och tar aktiv del i utvecklingen av vår verksamhet. Du har god servicekänsla och kommunikationsförmåga och är lyhörd för patienternas individuella behov.

Då arbetet innefattar en stor del kommunikation och dokumentation är det krav på att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift och har datorvana.

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Här kan du läsa mer om våra olika verksamheter:

KRA/Korttid: I Malmö stad finns fyra korttidsboenden: Mathildenborg, Söderkulla, Lundavägen samt KRA / Öresundsgården. Patienter med omfattande omvårdnadsbehov som inte kan tillgodoses i ordinärt boende kan beviljas plats på korttidsboende under en tidsbegränsad period. I verksamheterna arbetar undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter i tvärprofessionellt team kring patienten utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt.

Ordinärt boende: Att arbeta hos oss innebär att du arbetar med patienter i deras hemmiljö. Kort och gott handlar det om att ge möjligheter till ett bättre, tryggare och friskare liv för dem som vi arbetar kring. Till dina patientbesök cyklar eller kör du bil. Arbetet är mycket omväxlande eftersom du möter människor i hemmiljö som har väldigt olika bakgrund, utmaningar och behov.

Särskilt boende: Vi söker nu arbetsterapeuter och fysioterapeuter till vår verksamhet inom särskilt boende. I Malmö stad finns det 42 särskilda boenden. Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete där du träffar patienter med olika diagnoser, funktionshinder och livssituationer. Teamarbete är i fokus. Det handlar om att ge möjligheter till ett bättre, tryggare och friskare liv för patienter inom särskilda boenden i Malmö stad.

SVU/Myndighet: Myndighetsavdelningen i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är en relativt ny avdelning. Avdelningen består av tre enheter varav en ansvarar för samverkan och planering vid utskrivning från slutenvården samt uppföljning av korttidsbeslut.

Enheten består av tre sektioner med tvärprofessionella team innefattande biståndshandläggare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/ sjukgymnaster och assistent. Professionerna i teamet beslutar utifrån sina uppdrag om behov av bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL) och insatser enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL). Vi sitter i nyrenoverade lokaler som är centralt placerad i Malmö med goda kollektiva förbindelser

Information om tjänsten
Anställningsform:Sommarjobb
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Publicerad den

23-12-2021

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Annan
Ort
Malmö
Antal timmar per vecka
8 - 40
Typ av kontrakt
Sommarjobb
Typ av jobb
Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Malmö | Omvårdnad | Sommarjobb | Annan

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis