Batteritekniker till Battericenter i Göteborg

The best place to work in the Global Automotive Industry. Join us on this exciting journey into the future, we want to hear from you!

Om tjänsten

Vi skapar vår egen framtid och det gör du också. 

Volvo Cars är på en ambitiös och spännande elektrifieringsresa. Vi har lanserat våra första helelektriska bilar och har målet att nå en global försäljning på 50% helelektriska bilar 2025. För att uppnå och bibehålla en stark position som elektrifierad bilproducent, är eftermarknaden lika viktig som våra produkter för att nå framgång.  

 

 

Vad erbjuder vi dig?
En viktig aktivitet för att ställa om eftermarknaden till elektrifiering är etableringen av Regional Battery Centers inom vår eftermarknadsfunktion, Volvo Cars Service Business (VCSB). Battericenters syfte är att säkerställa tillgänglighet av HV-batteripack på eftermarknaden och uppfylla Volvo Cars strategi för bilbatterier efter första livscykeln. Battericentrets funktioner omfattar lagring, distribution, felsökning, analys och reparation/ombyggnad/ nybyggnation av HV-batteripack för både hybrid (PHEV) och elektriska bilar (BEV).

Som Batteritekniker, kommer du att vara en del i teamet på Battery Center EMEA, geografiskt lokaliserad på Volvo Cars Torslanda, ett av flera regionala Battericenter som håller på att etableras. Du kommer att få en unik möjlighet att vara med i en spännande förändringsresa inom elektrifiering och uppbyggnaden av en ny funktion inom VCSB. Ditt ansvar kommer att vara att felsöka, analysera, reparera och bygga batteripack, men också vara delaktig i att ta fram metoder och arbetssätt.


Vad kommer du att arbeta med?
Ditt ansvar kommer att vara felsökning, analys, sortering och reparation av inkommande BEV och PHEV batteripack från våra verkstäder, för att senare även inkludera ombyggnad och nybyggnation av HV-batteripack. Du kommer att aktivt deltaga i arbetet med att bygga upp metoder, arbetssätt och verktyg.

Ytterligare ansvarsområden beroende på behov och din bakgrund kan tillkomma, t.ex. skapa instruktioner och rutiner vid produkt- och processförändringar; analysera risker i nya/förändrade arbetsprocesser, ansvara för att installera verktyg och utrustning, samt arbeta med ständiga förbättringar inom ansvarsområdet.  Arbetet innebär nära samarbete med andra funktioner inom VCSB och inom Volvo Cars som tex Logistik, Utveckling, Kvalitet, Garanti, Safety, marknadsbolag etc.

 

Vem är du?

Du är en erfaren, noggrann och skicklig fordonsteknik, ingenjör eller så har du annan motsvarande bakgrund. Vidare behöver du ha goda IT-kunskaper och det är en fördel om du har goda tekniska kunskaper i HV-batteripack, alternativt att du har en utbildning inom elektronik. 

Du har ett genuint intresse och är nyfiken på elektrifiering och tycker om att ta dig an nya utmaningar. Som person har du lätt för att samarbeta med andra både inom och utanför ditt team, och kan med lätthet kommunicera både i tal och skrift på svenska och engelska.  Du är ordningsam och strukturerad, har alltid fokus på kund, kvalitet och leveransprecision. 

Som person ser du möjligheter och gillar att utveckla nya arbetssätt för att kontinuerligt förbättra processer med fokus på säkerhet, effektivitet och mervärde i verksamheten.
Vidare är du drivande, van att arbeta självständigt och ta egna initiativ och som person har du lätt för att lära dig nya saker och att tänka i nya banor kring metoder, arbetssätt och verktyg.

 

Nyfiken på att veta mer   
För information kring tjänsten, var vänlig kontakta, Patrik Gustavsson på mejl: patrik.pg.gustavsson@volvocars.com
För information kring rekryteringsprocessen, var vänlig kontakta,  Sr. Rekryterare, Camilla Andréasson, på mejl: camilla.andreasson@volvocars.com   
  
Skicka in din ansökan via rekryteringssystemet senast 7 Juni-2021.
Observera att ansökningar via e-post inte kommer att hanteras i rekryteringsprocessen, detta med anledning av GDPR.

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | IT | Heltidsjobb (erfaren)

Ansök nu

Dela jobbannonsen