Inaktiv platsannons

Sälj- och kundansvarig i Umeå

Hos oss får du ett stort eget ansvar och blir en del av en organisation som är jordnära, utvecklande, personlig och pålitliga!

Om tjänsten

Sälj- och kundansvarig

Sökes till Umeå

Tycker du att bostadsutveckling verkar spännande och samtidigt har ett brinnande intresse för försäljning, kundrelationer och marknadsföring? Är du en fena på att hantera och bemöta olika typer av människor och tycker du dessutom om att ha ordning och struktur? Låter det även lockande att verka som spindeln i nätet och ansvara för kontakten med mäklare, köpare och andra inom projektet? Då tror vi att tjänsten som sälj- och kundansvarig i Peab Bostad är rätt för dig.

Peab Bostad AB är en av Sveriges största bostadsutvecklare och en del av Peabkoncernen. Vi arbetar med att utveckla, producera och sälja bostäder. Vi är ca 160 medarbetare och har en omsättning på ca 6,4 miljarder. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med intressanta projekt, inspirerande kollegor och stora utvecklingsmöjligheter. Följ med på vår resa till att bli Sveriges bästa bostadsutvecklare!

Om tjänsten
Som sälj- och kundansvarig på Peab Bostad i Region Nord ansvarar du från ax till limpa för en högklassig försäljningsprocess i dina projekt. Det innebär att du redan i ett tidigt skede är med tillsammans med projektledare för att på ett affärsmässigt sätt säkerställa rätt kundvärden i produkten, planera för marknadsföring och framtagning av försäljningsmaterial och aktivt jobba med säljledning för att uppnå projektets mål. Vi jobbar med externa mäklare, och du blir deras närmsta kontaktperson. Efter att kunden köpt sin bostad är du även ansvarig för kunden och kundresan fram till inflyttning vilken inkluderar tillvalshantering, kommunikation och tillträde. Professionellt bemötande, rätt information och service i världsklass till Peab Bostads kunder är ambitionen. Du kommer att ingå i ett regionalt säljteam om 7 personer och du rapporterar till Regionchefen för Nord samt till försäljningschefen i Projektutveckling Riks. En bostadsaffär är ofta en av de absolut största affärerna som en privatperson genomför och som sälj- och kundansvarig har du en viktig roll i denna.

Arbetsuppgifter
Som sälj- och kundansvarig kommer du att arbeta med Peabs bostadsprojekt i delarna säljstart, tillval och inflyttning. Under byggprojektet har du en säljledande roll gentemot projektets upphandlade mäklare och kontakt med många olika typer av partners såsom produktion, projektledare och övriga konsulter inom projektet. Tillsammans med bland annat säljchef är du med och tar fram en säljstrategi och du ansvarar för t.ex. visningsaktiviteter och ”öppet hus”. Du jobbar aktivt med resultaten i dina egna projekt både inför säljstart och under projektets gång. Det finns regionalt stöd i marknadsföringsarbetet, men det är du som driver det framåt och ser behoven. I tjänsten ingår att administrera projekten i Vitec och att ansvara för tillvalsprocessen.

Du kommer till exempel att:
- Arbeta i tidiga skeden tillsammans med våra projektledare för att ta fram projektens standard och tillvalsprogram, samt pris.
- Vara kontaktperson mot köparna i dina byggprojekt
- Administrera inredningsval
- Hålla i tillvalsmöten med kund
- Ansvara för inflyttning
- Skicka löpande information till köparna under processen
- Planera och genomföra säljstarter och andra kundevent

Vi söker dig som:
- Är utbildad fastighetsmäklare alternativt har en utbildning eller erfarenhet inom komplex försäljning inom tex köksinredning, bilförsäljning etc.
- Har minst 2 års erfarenhet i liknande befattning
- Är van att planera ditt arbete själv och arbeta i team 
- Är strukturerad och målmedveten i ditt arbetssätt
- Har god kommunikativ och pedagogisk förmåga
- Har förståelse för affärsnyttan i ditt agerande och i dina beslut
- Har högt engagemang
- Har lätt för att arbeta i flera olika system

Det är meriterande om du:
- Har erfarenhet från fastighet- eller byggbranschen
- Har arbetat i systemet Vitec eller liknande system
- Har arbetat i något inredningssystem
- Har erfarenhet av marknadsföring

Som person drivs du av att ha olika kontaktytor och leverera goda resultat. Du har en fallenhet för att kommunicera på ett tydligt och professionellt sätt. Du är van att arbeta självständigt och har lätt för att strukturera ditt arbete. Vidare är du positiv, initiativtagande och företagsam.

Arbetsort: Distrikt Nord med placering i Umeå. I perioder förekommer det resande i regionen, körkort är därför ett krav. I dagsläget har vi bland annat projekt i Umeå, Skellefteå, Hudiksvall, Gävle, Östersund och Åre.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2021-02-28

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Umeå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Umeå | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)