Inaktiv platsannons

Enhetschef lön, system och support i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef lön, system och support. Vi vill ha din ansökan senast den 2 mars.

Som Enhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi söker nu en ny enhetschef till vår härliga enhet Lön, system och support på Trafikverket!

Enheten ansvarar för att säkerställa lönehanteringen inom Trafikverket, att systemen uppfyller lag- och avtalskrav samt att ge service inom lön- och HR-området till chefer, medarbetare, övriga HR funktioner och externa myndigheter. Detta gör vi bland annat genom vår HR-support som fungerar som frontdesk och hanterar 16 500 samtal och drygt 27 000 ärenden per år inom både HR-, lön- och systemområdet.

Vi arbetar i olika team utifrån roller, projekt och uppgifter och servar hela Trafikverket med ca 10 000 anställda. Under de senaste åren har vi arbetat intensivt med förbättringar och att utveckla och implementera RPA för att effektivisera våra processer vilket är ett fortsatt prioriterat arbete.

På enheten arbetar vi mot tydliga mål och vill fortsätta utveckla våra arbetssätt och system men fokus ligger även på att vidareutveckla vi-känslan inom enheten. Enheten består av lönespecialister, systemförvaltare och RPA-utvecklare, i dagsläget totalt 23 tillsvidareanställda. I uppdraget som enhetschef ingår sedvanligt verksamhets- personal- och budgetansvar. Som enhetschef kommer du även ingå i ledningsgruppen och arbeta tillsammans med övriga chefer inom avdelningen.

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. 

Vi söker dig som

  • har en högskole-/universitetsexamen inom HR/systemvetenskap eller annan utbildning i kombination med aktuell och relevant erfarenhet som bedöms likvärdig.
  • har erfarenhet av arbete som chef eller ledare
  • har drivit eller lett förändringsarbete

Det är meriterande om du

  • har haft personalansvar
  • de senaste åren har drivit utveckling inom digitalisering (ex RPA, lön, system och support)
  • har arbetat i en motsvarande roll inom offentlig verksamhet
  • har praktisk erfarenhet av att ha arbetat med lön, system, support och RPA
  • har erfarenhet av kollektivavtalstolkning
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker via Skype under veckorna 10-11.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På HR arbetar du tillsammans med verksamheten för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats. Fokus för oss är att hitta talanger, i rätt tid, på rätt plats och med rätt profil. Vi bidrar med stöd och styrning inom hela HR-området till både organisation och chefer. Tillsammans med verksamheten arbetar vi för att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang - och vi hoppas du vill vara en del av den.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-02

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej