Inaktiv platsannons

Journalistpraktikant till Meänraatio i Pajala

Om tjänsten

Vi på Meänraatio är ett entusiastiskt och drivet gäng som erbjuder lyssnarna radio på meänkieli i Sveriges Radio. Programmen skildrar den tornedalska kulturen och språkområdet med en stor ämnesbredd; vi bevakar områden som samhälle, kultur, sport och livsstil. Det kan handla om det som är aktuellt för dagen, om att granska och spegla företeelser och skeenden eller om att förmedla berättelser och underhålla. Vi arbetar nära våra lyssnare i FM, på webben och i sociala medier.

Brinner du för meänkieli? Kom och praktisera hos oss!

Vi söker en journalistpraktikant i Pajala eller Övertorneå för hösten 2021 som är nyfiken och orädd och som kan bidra med nya erfarenheter, annorlunda vinklingar och perspektiv. Kanske är du en naturnörd, sportfåne eller musikälskande matskribent? Kanske är du något helt annat!

Som journalistpraktikant hos oss kommer du få att få lära dig om innehållet i radioarbetets olika moment. Med ljudet i fokus lotsar din handledare dig igenom våra produktioner och du kommer få vara med och prova på flera olika roller på vår redaktion.

Du behöver ha B-körkort och det är ett krav att du kan meänkieli i både tal och skrift.

Vi önskar även att du anger under vilken period du har praktik och ser fram emot att läsa din ansökan!

Vi vill ha din ansökan med personligt brev och CV senast den 8 april 2021

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Pajala
Typ av kontrakt
Internship
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Pajala | Internship