Tågtekniker med viss arbetsledande roll till MTR Tech i Stockholm

Om tjänsten

Vi på MTR Tech söker dig som vill vara med i arbetet med att utveckla och förbättra Stockholms Tunnelbana!

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.

Den nybyggda depån i Norsborg tar emot nya tunnelbanevagnar och fungerar som våra andra trafikdepåer, dvs. utföra det underhåll som krävs för att tunnelbanevagnarna är redo för trafiksättning. I denna depå har vi inledningsvis rekryterat 12 st nya tågtekniker som kommer att bli en större grupp. Vi söker därför någon som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag. 

Din roll hos oss
Som tågtekniker kommer ditt arbete innebära reparationer, avhjälpande och förebyggande underhåll samt felsökning av Stockholms nyaste tunnelbanevagnar C30. Du kommer vara bland de första personerna som finns på plats och du är delaktig i mottagandet av de nya vagnarna. 

Arbetet innebär:

  • Reparationer av de nya tunnelbanevagnarna C30
  • Löpande underhåll baserat på intervaller på tid eller km samt akuta underhållsarbeten
  • Felsökning av vagnar och system med hjälp av kretsschema
  • Iordningställande av tåg, rangering (depåkörning), vagnstädning samt planering av vagnarnas tursättning i trafik
  • Inledningsvis handlar det även om att ta emot, besikta och driftsätta de nya vagnarna
  • Administrera och till viss del arbetsleda reparationsarbetet

Tjänsten avser heltid med placering i den nya Norsborgdepån. Dina arbetstider är förlagda antingen på ett schema av två-skift (morgon-kväll) eller natt.

Du som söker till oss
För att trivas i rollen som tågtekniker utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten. För att fungera i rollen tar du tag i saker på eget initiativ och gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter, stundtals i högt tempo. Du kommer att ingå i ett team och har därmed god samarbetsförmåga samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt. För att passa i rollen vill vi att du har:

  • Minst gymnasieutbildning gärna med teknisk inriktning
  • Har läst samt har kunskaper i ellära
  • Erfarenhet från mekanisk och elektriskt arbete. Erfarenhet från tågteknik är meriterande
  • God förståelse för svenska i tal och skrift. Det kan även förekomma text på engelska.

Vi sätter samhället i rullning
MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för att resenärer med Pendeltåg och Tunnelbana får en säker, punktlig och trygg resa varje dag. Vårt huvuduppdrag är att utföra löpande underhåll, reparationer och förvaltning av fordonen och förse Tunnelbane- och Pendeltågstrafiken med driftsäkra fordon. Vi arbetar med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som resenär får en hållbar och pålitlig Tunnelbana och Pendeltåg.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi tillhör MTR Nordic koncernen vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Urval och intervjuer sker löpande.

Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)

Ansök nu

Dela jobbannonsen