Inaktiv platsannons

Flera reparatörer/tågtekniker till arbete med Pendeltåg på MTR Tech i Stockholm

Om tjänsten

Vi söker dig som vill vara med i ett viktigt teknisk/mekaniskt arbete för att hålla Stockholms pendeltåg i rullning!

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.

Din roll hos oss

Som tågtekniker (internt kallat reparatör) kommer du att arbete med avhjälpande och förebyggande underhåll samt felsökning av fordonstypen X60. Arbetet rör digitalteknik, elektronik och mekanik.

Arbetet innebär:

  • Reparationer av fordonen till pendeltågen
  • Akuta underhållsarbeten samt underhåll baserat intervaller på tid eller km
  • Felsökning av system efter kretsschema.
  • Kan förekomma arbete med svarvning av hjulen och iordningställande av tåg inom depå (växling)

Vi har depåer på nio olika platser i Stockholm varav tre pendeltågsdepåer i Bro, Älvsjö och Södertälje. Nu söker vi efter flera reparatörer till alla tre pendeldepåer. Du rapporterar till produktionschef och tjänsten av ser heltid med tider förlagda antingen på dagtid (dag och kväll) eller nattetid. Helgarbete förekommer i alla tjänster. 

Vi sätter samhället i rullning

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med över 5000 anställda, spridda över sex verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Facility Managment, MTR Express och MTR Tech. Vi är femtusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikinformatörer som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser. 

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Start beräknas vid så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Du som söker till oss

För att trivas i rollen som reparatör utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten. Du tar tag i saker på eget initiativ och gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter, stundtals i högt tempo. Du kommer få ingå i ett team och har därmed god samarbetsförmåga. Du behöver även kunna arbeta självständigt.

Vidare har du

  • Minst gymnasieutbildning med teknisk inriktning där ellära har ingått.
  • Någon form av erfarenhet från mekanisk, elektrisk eller digitaltekniskt arbete.
  • God datavana för att kunna hitta i dokumentation samt rapportera utfört underhåll.
  • Erfarenhet av tågteknik är meriterande.
  • God förståelse för teknisksvenska i tal och skrift - instruktioner är skrivna på svenska och måste förstås. Det kan även förekomma text på engelska

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Vänligen fyll i vilken/vilka depå(er) samt skift som är av intresse för dig i frågeformuläret i ansökan. Urvalet sker löpande utifrån dina preferenser.

Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Som nyanställd får du en internutbildning i form av både teori och praktik av oss. Du får från en handledare som stöttar dig i det praktiska arbetet och när du har uppnått målen (ca 4-6 mån) blir du en självständig reparatör/tågtekniker. Intern fortbildning ges löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm och från december 2021 även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

 

Publicerad den

30-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis