Inaktiv platsannons

Head of Operations Kimstad

Vår breda verksamhet gör att vi kan erbjuda livslånga karriärmöjligheter med olika inriktning inom varierande branscher, länder, företag och specialistområden. På Lantmännen slutar du aldrig lära dig nya saker.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 11 april 2021
  • Kimstad
Arbetsuppgifter

Hos Lantmännen Oats producerar vi naturliga havreingredienser till livsmedels-, nutrition- hälso- och kosmetikaindustrier genom en kemikaliefri process. Är du en erfaren och trygg ledare som brinner för att aktivt driva produktion och organisation framåt? Vi söker nu en Head of Operations med business in mind och people at heart som vill leda och utveckla vår verksamhet på en spännande tillväxtresa!

Det här kommer du att göra

Lantmännen Oats produktionsanläggning är belägen i Kimstad, söder om Norrköping, och är en del av Lantmännen Biorefineries. Head of Operations Kimstad är övergripande ansvarig för att leda och utveckla Oats Operationsorganisation.

Som Head of Operations Kimstad ansvarar du för produktionsenheten Oats strategiska och ekonomiska planering och säkerställer att produktionen bedrivs i enlighet med gällande lagstiftning. Du ser till att vi producerar och levererar enligt givna specifikationer kopplat till kvalitet, säkerhet, miljö, leverans och kostnad. Rollen innebär flertalet kontaktytor, både tvärfunktionellt inom produktionsenheten, Biorefineries, division och koncern såväl som kontakter med myndigheter och kontrollorgan.

I din roll omsätter du Biorefineries övergripande mål till konkreta förbättrings- och handlingsplaner för den egna enheten, och ansvarar för att genomföra och följa upp dessa. Du förväntas utveckla och bygga upp interna processer och strukturer för att främja stabilitet. Du bidrar aktivt till att ett systematiskt förbättringsarbete förs inom organisationen. Genom att du initierar möjligheter till samarbete och involverar andra skapar du förutsättningar för verksamheten att växa och utvecklas. Du bidrar aktivt till en effektiv och säker arbetsplats och säkerställer att dina medarbetare kontinuerligt tar del av, uppdaterar sig på, samt efterlever Lantmännens policys och riktlinjer.

Rollen innebär personalansvar för Oats Operationsorganisation och är placerad i Kimstad. Du kommer leda Oats ledningsgrupp och ingå i ledningsgruppen för Biorefineries Operations. Du rapporterar till Operations Director, Lantmännen Biorefineries.

Kvalifikationer

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • En relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Minst 5 års erfarenhet av liknande roll eller annan ledande position inom produktion, med fördel inom livsmedelsindustri eller annan processindustri
  • Mycket goda ledaregenskaper och erfarenhet av att leda personal
  • Erfarenhet av att arbeta systematiskt med ständiga förbättringar
  • Goda kunskaper inom och förståelse för ekonomi och redovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet av affärssystem såsom M3, IFS eller liknande
  • Erfarenhet av kvalitetsledningssystem och arbete enligt GMP-standarder (FSSC 22000, EFISC, HACCP), BRC- eller ISO-standarder
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift


Du är:

  • Trygg i din roll som ledare och finner glädje i att aktivt bidra till samarbete och engagemang
  • Kommunikativ och lyhörd till din omgivning och organisation
  • Affärsmässig och bekväm i ditt sätt att ta initiativ och fatta beslut
  • Analytisk och ansvarstagande med god förståelse för helheten
  • Strukturerad och lösningsorienterad i ditt arbete, med god förmåga att planera och prioritera i ditt arbete och uppdrag

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig
Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Låter det intressant?
Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 11 april 2021. I rekryteringsprocessen ingår både tester och intervjuer. Under rådande situation kommer intervjuerna i första hand att genomföras digitalt. Som slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen genom att svara på våra urvalsfrågor samt länka till din LinkedIn-profil.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Bergqvist, HR Business Partner, på 

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner
  • Amazing colleagues

  • Business in mind & people at heart

  • A unique business range

  • Heading for the future

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kimstad
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Lantbruk
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Kimstad | Lantbruk | Deltidsjobb