Category Buyer FM / Indirect i Solna

Om tj... Sodexo söker en Category Buyer till vårt Supply Managementteam i Sverige. Vi har precis börjat vår transformationsresa och letar efter någon som, precis som vi, tycker om att arbeta i en föränderlig miljö och som strävar...

Om tjänsten

Om tjänsten

Sodexo söker en Category Buyer till vårt Supply Managementteam i Sverige. Vi har precis börjat vår transformationsresa och letar efter någon som, precis som vi, tycker om att arbeta i en föränderlig miljö och som strävar efter att ständigt förbättra och utveckla nya arbetssätt. Du får möjlighet att bli en del i en framåtblickande organisation, i ett globalt bolag med starka värderingar och karriärmöjligheter i mer än 64 olika länder över hela världen.

Som en del av Supply Management teamet i Sverige kommer du att bidra till att leverera hållbara inköpslösningar för ökad tillväxt och förbättrad lönsamhet. Vårt mål är att leverera värde till Sodexos affärsområden genom hållbart inköp, kvalitet, innovation och kostnadsbesparingar.

En viktig del av ditt dagliga arbete kommer vara att interagera med, påverka och hantera interna och externa intressenter. Ditt huvudsakliga ansvar är att, i nära samarbete med specialister, affärsområden och Supply Management inom Sodexo, utveckla och implementera strategier för dina kategorier. Andra viktiga ansvarsområden är att ta fram och driva årliga kategoriplaner, leverera besparingar samt arbeta med utveckling och effektivisering inom området.

Vidare kommer dina arbetsuppgifter vara: 

  • Ta ägarskap för, och leverera mot, årliga budgetmål inom ramen för dina kategorier och avtal  
  • Utveckla och leda leverantörssamarbeten och partnerskap för att uppnå effektiva lösningar, hög lojalitet, minska risk och driva innovation
  • Säkerställa TCO (Total Cost of Ownership) vid upphandling, i linje med övergripande affärsmål
  • Samarbeta med globala/europeiska inköpsteam för att utveckla kategorier på global nivå
  • Bygga ett starkt nätverk inom Supply Management både på regional och lokal nivå
  • Hantera och genomföra förhandlingar
  • Stöd i försäljnings- och mobiliseringsprojekt
  • Säkerställa implementering av leverantörer och efterlevnad av kontrakt

Du kommer att ingå i inköpsteamet för Facility Management/Indirect som ansvarar för inköp av Facility Management relaterade- och indirekta kategorier. Teamet består av 5 personer med kategoriköpare och taktiska inköpare. Inköp Sverige består totalt av 14 personer. Du rapporterar till Head of Supply Management FM/Indirect.

Vem söker vi?

Du har en akademisk examen och erfarenhet av att självständigt driva strategisk upphandling av tjänster och/eller produkter. Du har tidigare arbetat med fokus på kostnadsbesparingar, har god förhandlingsvana samt omfattande kunskaper inom projektledning. Det är en naturlig del av ditt arbete att sträva efter ökad lönsamhet och tillväxt. 

För att bli framgångsrik i denna roll krävs att du på en senior nivå kan förstå, utveckla och förvalta relationen med leverantörer och interna intressenter. Du klarar av att leverera i en komplex miljö med många kontaktytor och dess olika behov. Erfarenhet och teknisk kunskap om inköp inom FM/indirekta kategorier är en fördel. Du talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska.

Vi ser att du har ett starkt affärssinne, en öppen personlighet och är bra på att kommunicera. Du blir motiverad av att vara en del av en förändringsresa och arbeta proaktivt samt utveckla och förbättra arbetssätt. Sist men inte minst är du en lagspelare som gillar att kombinera hög ambition och resultat med att ha kul på jobbet.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig en intressant och varierad tjänst inom ett globalt företag med starka värderingar. Du kommer in i en spännande fas då vi precis har startat en transformationsresa för Supply Management. Förändringen sker både på landsnivå och global nivå. Du kommer få möjlighet att påverka arbetssätt och utvecklas professionellt. För rätt individ finns goda karriärmöjligheter såväl nationellt som internationellt.  

Vi arbetar för närvarande hemifrån men när det är möjligt kommer du in på vårt moderna kontor, som ligger i Solna, nära Mall of Scandinavia.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Sodexo med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via .

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Restaurang | Deltidsjobb

Ansök nu

Dela jobbannonsen