Inaktiv platsannons

Lösningsarkitekt IT i Stockholm

Om tjänsten

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en Lösningsarkitekt till vår IT-avdelning med placeringsort i antingen Stockholm eller Landskrona. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med storföretagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas och utveckla andra som en specialist på väg - med engagemang, samarbete och ansvar. 

Ditt uppdrag som Lösningsarkitekt 

Som Lösningsarkitekt inom IT är du ansvarig för att omsätta verksamhetens behov till innovativa IT-lösningarI din vardag ingår det att designa IT-lösningar för verksamheten i linje med Svevias IT-målarkitektur samt bereda lösningar kring applikationer, tjänster och nya tillämpningar från verksamhetsbehov till realisering. 

I rollen ingår även att stötta förvaltningsorganisationen med applikationsarkitektur och projektorganisationen med lösningsdesign för vattenfallsprojekt. Du kommer även arbeta med omsättning av krav till tekniska lösningar och ingå i ett agilt team där du är länken mellan beredningsprocessen och verksamhetsbehoven. 

Rollen ingår i Utvecklingsenheten på IT där också personer inom Uppdragsledning och BRM arbetarDu kommer även att samarbeta med våra tjänsteområdesansvariga för integrationer, arkitektur, säkerhet, masterdata och datalager samt infrastruktur. 

Placeringsorten för rollen är antingen i Stockholm eller i Landskrona och vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt. 

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av API-driven arkitektur, Azure och tjänster som rör datalager, devops med CI/CD, förståelse för hybrid-IT och kompetens inom applikationsarkitektur. Det är meriterande om du har kunskap inom infrastruktur i Azure, förståelse för infrastruktur- och driftsfrågor samt erfarenhet av att arbete med Business Intelligence och skapande av mervärde för organisationen 

Vi tror att du tidigare har arbetat med att omsätta verksamhetskrav till IT lösningar och har en god förmåga att kunna se helheten från både ett verksamhets- och IT-perspektiv. Vidare tror vi att du har en utbildning inom systemvetenskap, programmering, systemutveckling eller liknande. Därtill tror vi att du har arbetat med systemutveckling och programmering.  

Det är meriterande om du har en bakgrund inom .NET och erfarenhet i Scrum, och det är även en fördel om du har kompetens inom olika ramverk för projektledning, förvaltning och agilitet såsom SAFE, ITSM, PM3 etc. 

Som person trivs du med att tala inför folk, har förmåga att skapa goda relationer till kunder och medarbetare och har teknisk expertkunskap. Du har en fallenhet för analyser och är skicklig på att bryta ner information och hitta samband. Vidare är du kreativ och har lätt för att komma på nya idéer och infallsvinklar.  

En del av något större 

Hos oss ingår du i en kultur som är formad av engagerade och ansvarsfulla medarbetare och som tycker om att samarbeta. Tillsammans bygger vi ett företag med insikten om att vi måste göra vår del av jobbet för att skapa en mer hållbar värld. Målet är att vara i täten när det gäller säkerhet, miljöarbete, affärsetik och schyssta arbetsförhållanden.  

På vägen har vi roligt tillsammans, delar med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor. Hos oss blir du snabbt en i gänget och vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Beslutsvägarna är korta och det är lätt att påverka och göra sin röst hörd. 

Varför Svevia? 

Hos oss blir du snabbt en i gänget och vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd.

Vi har karriärvägarna för dig som både vill bli chef och ledare eller vill utvecklas i din befintliga yrkesroll. Framgången skapar vi som ett lag. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss?


Ansökan och information 

Har du ytterligare frågor om tjänsten kontakta IT-Chef Maria Wester på maria.wester@svevia.se. Vi kommer att kontakta kandidater efter sista ansökningsdatum, vilket är den 8 april.

När du ansöker behöver du svara på några urvalsfrågor, vilket gör att du inte behöver bifoga ett personligt brev.  

Fackliga företrädare nås via växeln, tfn 08-404 10 00. 

Svevia arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens för att främja att vi är en arbetsplats för alla.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.

Publicerad den

10-04-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis