Inaktiv platsannons

Drifttekniker järnväg i Stockholm

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Drifttekniker järnväg. Vi vill ha din ansökan senast den 6 maj.

Som Drifttekniker järnväg i Stockholm på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Om jobbet

Som drifttekniker järnväg har du ansvar för att koordinera och dokumentera akuta avvikelser i Trafikverkets anläggningar.

Arbetet sker i samverkan med övriga funktioner på en Trafikcentral. Det ingår i dina arbetsuppgifter att övervaka, prioritera, koordinera och hantera avvikelser, t.ex. via inkommande telefonsamtal, övervakning via kamera eller tekniska larm, för att därefter kalla ut och leda utpekade entreprenörer för felavhjälpande och förebyggande underhåll.

Du är ett viktigt stöd i den samverkan som etableras mellan räddningstjänst, polis och Trafikverket vid olika typer av insatser. En viktig uppgift är att dokumentera alla händelser och åtgärder i våra IT-system. Vid utveckling eller nyetablering av anläggningar deltar du i implementering av förändringen i vår funktion.

Din arbetsplats kommer att vara i ett stort kontrollrum på Stockholms Trafikcentral och arbetstiderna är enligt skiftgående schema med arbetstider dygnet runt och årets alla dagar.

Tjänsten passar dig som trivs med att arbeta tillsammans med andra i team, som en sammanverkande faktor och att hålla ihop/leda händelser. Du trivs med att arbeta i skift med obekväma arbetstider. Du har i rollen en viktig uppgift för Trafikverket och samhället och därför vill vi satsa på dig med en gedigen intern utbildning på Trafikverksskolan i Ängelholm för att du ska bli bekväm i rollen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har minst treårig gymnasial utbildning med teknisk inriktning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • kommunicerar tydligt och flytande på svenska i såväl tal som skrift
  • har god syn och normalt färgseende. Det är en förutsättning för att kunna arbeta i befattningen är att du godkänns i hälsoundersökningen och urvalstesterna

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta med övervakning/koordinering (t ex på larmcentral, driftcentral eller liknande)
  • har mycket god systemvana och intresse av att hänga med i teknikutvecklingen

Då arbetet som drifttekniker innebär övervakning i kontrollrumsmiljö ställs det stora krav på att du ska kunna ha god uppmärksamhet, analytisk förmåga, simultankapacitet samt koncentrationsförmåga. Då arbetet sker i en operativ verksamhet bör du känna dig bekväm med att förutsättningarna snabbt kan ändras och ska därför kunna ställa om och anpassa dig till nya omständigheter och situationer och konstruktivt behålla ditt lugn i stressade situationer. I tjänsten ingår många interna och externa kontakter och därför ska du även känna dig bekväm i att snabbt hantera och sammanställa information samt kommunicera och förmedla budskap på ett tydligt och informativt sätt samt bidra till en god stämning.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Tester i flera steg och Hälsokontroll inkl. synkontroll kommer att genomföras i denna rekrytering. Mer information om detta kommer att ske i samband med urvalsprocessen.

Preliminära hålltider:

vecka 19, webbaserade tester

vecka 21, platstester

vecka 22, intervjuer

vecka 23 hälsoundersökning

Inbjudan till tester, intervjuer etc. kommer att ske via mejl, så tänk på att kontrollera din e-post (skräppost) under de angivna veckorna för test, intervjuer och hälsokontroller.

Tjänsten passar dig som trivs med att arbeta tillsammans med andra i team, som en sammanverkande faktor och att hålla ihop/leda händelser. Du trivs även med att arbeta i skift med obekväma arbetstider så som kvällar, nätter och helgdagar. Du har i rollen en viktig uppgift och du kommer bl a att få en gedigen intern utbildning på Trafikverksskolan i Ängelholm för att du ska bli bekväm i rollen.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-06

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej