Inaktiv platsannons

IT Säkerhetsspecialist till MTR Nordic i Stockholm

Om tjänsten

MTR Nordic är inne i en expansiv fas med fokus på nya affärer och ökad digitalisering. I denna spännande resa behöver vi nu ännu fler kompetenta kollegor. Vi söker nu dig som brinner för IT-säkerhet och vill arbeta i en central roll med ansvar för att vidareutveckla vår IT-säkerhet.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Din roll hos oss
Som IT-säkerhetsspecialist på MTR arbetar du med IT-säkerhet på såväl övergripande som detaljerad nivå. Du ansvarar för det operativa IT-säkerhetsarbetet och stöttar i projekt, linjeaktiviteter och utveckling för att säkerställa att IT-miljön alltid har rätt skydd och rätt nivå av säkerhet.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Kontinuerligt utvärdera och förbättra IT-säkerheten i tekniska lösningar och processer i såväl applikationer som infrastruktur
 • Löpande analysera och identifiera potentiella IT-säkerhetsrisker
 • Driva och genomföra risk-och sårbarhetsanalyser och IT-säkerhetsgranskningar
 • Hantering av IT-säkerhetsincidenter
 • Kravställning och uppföljning
 • Bidra till framtagning av metoder, styrning och strategi inom IT-säkerhetsområdet

På IT avdelningen arbetar idag 30 personer, uppdelat i fyra grupper. Tjänsten är på heltid och du kommer att utgå från vårt huvudkontor på Kungsholmen (under Corona arbetar vi givetvis mer digitalt och utgår från kontoret varannan vecka). Du tillhör grupperingen för Arkitektur, IT-säkerhet och Integration och rapporterar till CTO.

Du som söker till oss
Vi tror att du är strukturerad, pragmatisk, analytisk och positiv. Du är initiativtagande och har en vilja att ständigt utveckla och förbättra. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra och har en god kommunikativ förmåga.

Vidare har du

 • Akademisk examen inom data-/systemvetenskap eller liknande
 • Flera års praktisk erfarenhet av IT-säkerhetsarbete
 • God kunskap om ramverk såsom ISO 27001/2, OWASP samt CIS Top 20
 • God teknisk erfarenhet av hårdvara, infrastruktur och operations
 • Kunskap gällande lagar och regelverk inom informationssäkerhet
 • Meriterande med relevanta certifieringar som exempelvis CISSP eller motsvarande
 • Grundläggande kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift

När du blir en av oss
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Nordic erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Start omgående, enligt överenskommelse.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV samt besvara några urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Alexandra Påhlman, rekryterande HR Partner, via Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 5000 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök .

Nyckelord: IT Säkerhetsspecialist

Publicerad den

30-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis