Inaktiv platsannons

Byggledare Mälarbanan i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Byggledare Mälarbanan. Vi vill ha din ansökan senast den 1 juni.

Som Byggledare till Mälarbanan på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Gillar du att arbeta i komplexa anläggningsprojekt? Vill du ta chansen att vara med och påverka i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Hos oss på Program Mälarbanan kommer du att få möjligheten!

Mälarbanan är en viktig del av järnvägsnätet och förbinder Örebro, Västerås och Enköping med Stockholm. Mälarbanan är också en del av Stockholms lokala pendeltågsnät. Program Mälarbanan omfattar en ca 20 kilometer lång järnvägssträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i nordvästra Stockholm som är en av landets mest trafikerade. Att arbeta inom Program Mälarbanan innebär att dagligen arbeta med utmanande och komplexa frågeställningar då vi drar en fyrspårig järnvägsanläggning genom centrala Solna, Sundbyberg och Stockholm.

 Vi söker nu en Byggledare till projektenhet Stockholm.

Om jobbet

Du arbetar i en större grupp av byggledare tillsammans med projektledare och samordnande byggledare med att utveckla samverkan med entreprenörer och styra stora entreprenader. Du kommer att arbeta inom en eller flera entreprenader med ansvar för att följa upp ställda tekniska krav på anläggningarna. Arbetet är brett då en naturlig del av ditt arbete också är att fokusera på arbetsmiljö- och miljöaspekterna kopplade till ditt teknikområde. Till din hjälp för arbetet kommer du att ha stöd av tekniska specialister.

Arbetets tyngdpunkt kommer att bestå av att styra, följa upp och rapportera framdrift inom entreprenad där du ser till att kontrakterade krav och villkor efterföljs och att rätt kvalité erhålls i produkten. Du kommer att vara beställarens representant på arbetsplatsen och den som har daglig kontakt med entreprenören. I tjänsten får du möjlighet att arbeta med nya digitala verktyg och modellbaserad redovisning av anläggningarna.

På program Mälarbanan har vi fokus på gott samarbete och goda relationer där det är viktigt att alla bidrar till ett positivt och bra arbetsklimat.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du en god förmåga att planera och strukturera med ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Eftersom arbetet innehåller många kontakter internt och externt är du en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du har en god samarbetsförmåga där du inger förtroende och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Vi söker dig som

  • har gymnasieutbildning med byggnadsteknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har minst några års sammanhängande produktionserfarenhet inom anläggningssektorn, de senaste 10 åren, av ett eller flera av följande områden: betongarbeten, större berg- och grundläggningsarbeten, väg- mark- och ledningsarbeten eller trafikanordningsarbeten.
  • har goda kunskaper i gällande regelverk och normer för ett eller flera av teknikområdena; betong, berg, geo, mark, VA, mät - och regler
  • har goda kunskaper i entreprenadjuridik och branschens regelverk och bestämmelser; AB04, ABT06, AMA, MER anläggning
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift,
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • har mångårig erfarenhet av byggledarrollen från större anläggningsentreprenader
  • har goda kunskaper inom arbetsmiljö och eller miljöområdet
Övrig information

Placeringen är på Projektenhet Stockholm som är lokaliserad på Svetsarvägen 10 i Solna.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-01

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis