Projektledare inom järnväg produktion i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare inom järnväg produktion. Vi vill ha din ansökan senast den 7 juni.

Som Projektledare inom järnväg produktion på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss

Som projektledare inom järnväg produktion kommer du ta dig an en större järnvägsportfölj som du leder och levererar resultat utifrån. Du får möjlighet att jobba tillsammans med ett team av bland annat projektingenjörer, tekniska specialister, kontrakterade konsulter och entreprenörer. Tjänsten är riktad till dig som har erfarenhet av att förbereda och genomföra järnvägsprojekt i produktionsskede. Tillsammans med andra formar du vår framtida järnvägsorganisation.

Du är med från uppstart av projekten, lägger upp strategi för upphandling och driver dem hela vägen tills projekten har tagits i bruk. I rollen har du ansvarar för helheten när det gäller att planera, styra och följa upp projekten. Du bevakar såklart tids-, kostnads- och kvalitetsaspekter och säkerställer att projekten fortskrider i enlighet med uppsatta mål. I arbetet kan det förekomma kontrakt med utländska leverantörer vilket då innebär att viss kommunikation sker på engelska. Kontakten med allmänheten, kommuner och andra myndigheter är viktig där du har en central roll.

Våra projekt är oftast lokaliserade i Skåne och paketerade med flera olika åtgärder. De kan medföra nya mötesspår för tågen, ombyggnation av bangårdar eller möjlighet för persontågtrafik. 

Jag som blir din chef heter Malin Roberts. Jag har stor tillit till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser. Detta sker genom aktiv dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. Jag hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem! 

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik.

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Ditt ledarskap

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga.  

Vi söker dig som har

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning teknik eller samhällsbyggnad alternativt annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • mångårig erfarenhet som projektledare, platschef eller liknande i järnvägsprojekt i produktionsskede
  • flera års kontrakts- och förhandlingsvana samt kunskap inom entreprenadjuridik och upphandling
  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • körkort för personbil

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi planerar att hålla intervjuer via Skype den 10-11/8.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-07

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen