Inaktiv platsannons

Specialist kontaktledning/högspänningsledningar i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist kontaktledning/högspänningsledningar. Vi vill ha din ansökan senast den 1 juni.

Vill du vara med där det händer? Kom och utveckla Sveriges infrastruktur! Som specialist högspänningsledningar på Trafikverket är du med och utformar våra högspänningsledningar, kom och låt din spetskompetens göra skillnad!

På frågan vad som är det bästa med jobbet svarar en av medarbetarna: "Jag får varje dag gå till jobbet och känna att jag gör skillnad på riktigt. Järnväg är så brett att jag lär mig något nytt varje dag oavsett hur länge jag jobbat här av de otroligt kompetenta och inspirerande kollegorna som finns." 

En annan medarbetare säger "Vi har varierande arbetsuppgifter, där vi känner att vi gör skillnad."

Om jobbet

Vi står inför många spännande utmaningar, bland annat bygger vi ut nya stambanor. Trivs du med att vara spindeln i nätet och vill vara med och utforma anläggningen ur ett mekaniskt perspektiv? Då vill vi gärna att du blir vår nya kollega.  

Som specialist inom högspänningsledningar kommer du framförallt ha inriktning mot stålkonstruktioner. Du sitter i en ledande specialistroll där du ansvarar för en stor del av den tekniska utformningen inom ingående komponenter och system utifrån hela livscykelperspektivet. För att du ska kunna utgöra nyckelroll i utformning, kommer du att genomföra vissa besök i anläggningen. Du kommer att arbeta med exempelvis stolpar, fackverksbryggor, konsoler, fundament, skyddsanordningar och förväntas göra en del arbete i CAD. I viss omfattning ingår även arbete med last- och hållfasthetsberäkningar.

Du kommer att arbeta med framtagning och förvaltning av de tekniska kraven för matarledningar och kontaktledningsstolpar, uppföljning och utredningsarbeten inom ansvarsområdet och du kommer att utreda och ta fram förslag på vilka åtgärder som behövs göras. Allt detta i ett nära samarbete med skickliga kollegor.

Vad kan vi erbjuda dig:

För att du ska komma in i arbetet på bästa sätt och utveckla din kompetens ännu mer, ges här möjlighet att gå parallellt tillsammans med en erfaren specialist under en tid. 

Som specialist har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk samt utbildningar.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är en engagerad och nyfiken problemlösare som ser till helheten och är duktig på att samarbeta. Du är tydlig, noggrann och systematisk samtidigt som du är självgående och prioriterar.

Vi söker dig som

  • högskoleexamen inom maskinteknisk inriktning, eller liknande utbildningsbakgrund som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av konstruktionsarbete med stålkonstruktioner
  • har erfarenhet av last- och hållfasthetsberäkningar
  • har erfarenhet av CAD, gärna 3D
  • har erfarenhet av att hantera och gärna utforma regelverk inom området

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av kontaktledning
  • har erfarenhet av korrosionsfrågor


Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-01

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis