Inaktiv platsannons

Fastighetsförvaltare till Trafikverkets Fordonsresurser i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Fastighetsförvaltare till Trafikverkets Fordonsresurser. Vi vill ha din ansökan senast den 7 juni.

Som Fastighetsförvaltare för Fordonsresurser på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Fordonsresursers verksamhet omfattar bland annat leverans av bandvagnar, tillfälliga broförbindelser, pontonmateriel, elverk samt CBRN utrustning. En viktig del av verksamheten handlar om förvaltning av depåer och förråd där materielen förvaras. Vi söker dig som vill bli vår nya kollega med placering i Solna, Borlänge eller Nässjö!

Om jobbet

Fordonsresurser söker nu en fastighetsförvaltare med placering på avdelningen för beredskapsresurser. Som fastighetsförvaltare ansvarar du för resultatenhetens samtliga fastigheter vilket innebär att leda fastighetsförvaltningens alla delar inklusive planering av om- och nybyggnationer. Du förväntas kunna ta en projektledande roll och driva utvecklingen av enhetens fastighetsförvaltning.

En viktig del av arbetet är att säkerställa fastigheternas kvalitet och status genom planering och uppföljning av regelbunden fastighetstillsyn, exempelvis skyddsronder, brandskydd och säkerhetstillsyn samt beställning av åtgärder och förbättringsbehov. Arbetet planeras inom ramen för fastighetsbudget.

Kvalifikationer

Som person ser vi att du är drivande och utvecklingsorienterad. Att planera och strukturera är naturligt och självklart för dig - och du har förmågan att ha helhetssynen på verksamheten. I krävande situationer behåller du dig lugn och har förmåga att arbeta strukturerat. Du anpassar dig smidigt till nya omständigheter och situationer. I kundkontakten månar du om ett gott samarbete och tydlig kommunikation.

Vi söker dig som har:

  • eftergymnasial utbildning inom högskola/universitet eller yrkesutbildning alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • aktuell erfarenhet av förvaltning av ett befintligt fastighetsbestånd
  • aktuell erfarenhet av fastighetsutveckling så som om- och nybyggnationer
  • administrativ förmåga gällande budget och planering
  • goda datorkunskaper och är van vid att arbeta i Officepaketet
  • körkort för personbil och talar och skriver svenska obehindrat

Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av:

  • offentlig verksamhet
  • frågor kopplade till säkerhetsskyddsfrågor så som brandskyddsarbete, skalskydd och tillträde
  • projektering eller projektledning inom byggnation
Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverkets Fordonsresurser är en av Trafikverkets resultatenheter och verksamheten drivs i bolagsliknande former. Vårt uppdrag är att ansvara för Trafikverkets fordonspark och beredskapsresurser. Detta inkluderar förvaltning av verksamheten som järnvägsföretag, leverera och hyra ut spårfordon och vägfordon. Uppdraget omfattar även att leverera beredskapsresurser som bandvagnar, tillfälliga broar och elverk. Fordonsresurser ska vara en resurs i samhällets krishantering.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-07

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej