Regional beredskapsplanerare Mitt i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Regional beredskapsplanerare Mitt. Vi vill ha din ansökan senast den 7 juni.

Vill du vara med på en utvecklande resa att bygga upp krishanteringen och totalförsvaret inom Trafikverkets region Mitt? Trafikverket står inför spännande utmaningar att växla upp kompetens och förmåga för att ta del i det arbetet tillsammans med andra samhällsaktörer.

Som Regional beredskapsplanerare Mitt på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

I Region Mitt (Gävleborgs län, Dalarnas län, Västernorrlands län och Jämtlands län) jobbar i dag två regionala beredskapsplanerare. Vi söker nu ytterligare en kollega till vårt team som vill vara med och planera myndighetens regionala arbete med kris- och beredskapsfrågor. 

Om jobbet

- Det händer mycket inom området och utvecklingen går rasande fort. Det kräver att jag som regional beredskapsplanerare både har span på omvärlden i ett vidare perspektiv, taktar med Trafikverket nationellt men också beaktar det regionala perspektivet. Den största utmaningen i den här rollen är därför att omsätta omvärldsläget, förstå Trafikverkets ansvar och roll och tratta ner det till den regionala nivån och våra samverkansaktörers behov och utvecklingstakt, berättar en medarbetare.

I rollen som regional beredskapsplanerare ingår att delta i planeringen av kris- och höjd beredskap samt driva egna projekt/utredningar inom området. Du kommer även att jobba med säkerhetsskyddsanalyser, kontinuitetshantering och delta i nationella utvecklingsuppdrag. Du kommer att samverka internt samt med andra externa aktörer som till exempel länsstyrelser, Försvarsmakten, kommuner och näringsliv.

I tjänsten ingår att utbilda och öva inom området. Det kan innebära att arbeta fram utbildnings- och övningsmaterial, planera och genomföra utbildningar och övningar.

Som beredskapsplanerare kan du komma att vara med vid samordning av regional krisberedskapsorganisation inklusive bemanning och schemaläggning av tjänsteman i beredskap, administratörer och andra roller.

I hela samhället pågår utvecklingen av totalförsvaret vilket innebär att arbetsuppgifterna kommer att innehålla en stor del utvecklingsuppdrag de närmaste åren där du har möjlighet att kunna påverka och vara delaktig. Tjänsten innehåller en del resor, både nationellt och regionalt.

Tjänstens placeringsort är Gävle, Borlänge, Härnösand, Östersund eller Sundsvall. 

 

Kvalifikationer

Vem är du?

För att vara lyckas i behöver du ha god kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har lätt för att samarbeta och är smidig i din samverkan med interna/externa aktörer samt arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Därutöver har du en god analytisk förmåga som gör att du identifierar risker och behov samt utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du arbetar effektivt och uthålligt samt självständigt utvecklar och driver ditt arbete framåt ur ett strategiskt perspektiv. Andra viktiga egenskaper som du besitter är din förmåga att arbeta konstruktivt och när situationen så kräver anpassa dig till nya eller ändrade förutsättningar.

Vi söker dig som har

  • en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med inriktning mot krisberedskap, totalförsvar eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som är relevant för tjänsten
  • erfarenhet av arbete inom samhällets krisberedskap och/eller inom civilt försvar
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i såväl svenska som engelska
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har

  • arbetat inom offentlig verksamhet, som till exempel en myndighet, eller i en större organisation
  • erfarenhet av att driva projekt och har haft en coachande och ledande roll

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer kommer att ske via Skype den 18-20/8.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-07

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen