Trafikplanerare i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikplanerare. Vi vill ha din ansökan senast den 6 juni.

Som trafikplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Om jobbet

Som trafikplanerare ansvarar du för att planera och konstruera tidtabeller, banarbeten samt specialtransporter inom järnväg. I rollen kommer du att ta emot ansökningar och utifrån dessa gör du analyser samt säkerställer att det finns möjlighet att köra tåg eller utföra arbeten på järnvägen. Du kommer ha interna kontakter inom Trafikverket och även ha ett nära samarbete med både järnvägsföretag samt entreprenörer. Stor del av ditt arbete kommer att ske med dator som hjälpmedel. Detta i syfte att skapa goda förutsättningar för att få en marknadsmässig produktionsplan som håller hög kvalitet avseende punktlighet och trafiksäkerhet. I dina arbetsuppgifter ingår också att förse trafikinformationsskyltar ute på perronger och plattformar med information. Du tillhör en nationell enhet, som finns på fyra orter i Sverige. I Solna och Linköping sitter 10 medarbetare som du kommer ha ett nära samarbete med.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du är ansvarstagande, där du självständigt strukturerar dina arbetsuppgifter på ett noggrant sätt. Du har en god problemlösningsförmåga, hittar lösningar på uppkomna problem. Din kommunikationsförmåga är god, du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Som trafikplanerare är du serviceinriktad, tillmötesgående i ditt bemötande.

Vi söker dig som

·        har minst något års aktuell och dokumenterad erfarenhet av arbete inom logistik med till exempel trafikplanering, speditör, bemanningsplanering, flödeshantering alternativt andra liknande uppgifter inom järnväg

·        har en högskoleutbildning inom logistik alternativt en annan utbildning tillsammans med erfarenhet inom tåg/järnväg som vi bedömer likvärdig

·        har mycket god datavana, där du har lätt för och är van vid att arbeta med såväl dator och olika system

·        har erfarenhet av att arbeta inom service med kundnära kontakter

·        har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket

Det är meriterande om du

·        har erfarenhet som trafikplanerare

·        har erfarenhet av planering eller underhållsarbete på järnväg

Övrig information

Placeringsort är Solna.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-06

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen