Utredningsledare Planering i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Utredningsledare Planering. Vi vill ha din ansökan senast den 7 juni.

Som Utredningsledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

I rollen som Utredningsledare inom verksamhetsområde Planering kommer du att självständigt planera, utreda och analysera komplexa frågor som rör trafiksäkerhet inom vägtrafiken och samverka med myndigheter och aktörer både nationellt och regionalt/lokalt kring effektiva lösningar som leder mot beslutade mål. Du driver förändringsprocesser och tar fram underlag till ställningstaganden, mål och inriktningar. En annan viktig del av ditt uppdrag är att utveckla och sprida kunskap om trafiksäkerhet inom vägtrafiken i enlighet med Nollvisionens säkerhetsfilosofi, både generellt och med särskilt fokus på oskyddade trafikanter.

Några av de huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att vara:

 • Planera, utreda och analysera komplexa trafiksäkerhetsfrågor
 • Ha ett särskilt fokus på oskyddade trafikanter, särskilt gåendes och cyklisters säkerhet
 • Ansvara för dialog med externa aktörer kring olika trafiksäkerhetsfrågor, särskilt gåendes och cyklisters säkerhet inom både kommunalt och statligt vägnät
 • Vara expertstöd såväl externt som internt i frågor som rör trafiksäkerhet
 • Genomföra analyser och omvärldsbevakning inom trafiksäkerhetsområdet
 • Driva olika FOI-frågor inom trafiksäkerhetsområdet

Som Utredningsledare tillhör du Enheten Trafiksäkerhet väg Samverkan på Avdelning Transportkvalitet. Enheten består i dag av 12 medarbetar med olika roller som utredare, utredningsledare och sakkunniga. Även om vi dagsläget arbetar mestadels på distans, kommer arbetet innebära en del resor, främst för möten i Stockholm men även till andra orter när omständigheterna i samhället förändras. 

Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas i den här rollen är du självgående, kreativ, modig och nytänkande med ett tvärvetenskapligt angreppssätt. Du bygger relationer och i samarbeten hittar du win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassningsbar. Din analytiska förmåga innebär att du är lösningsfokuserad utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplexa frågor. 

Vi söker dig som

 • har högskoleutbildning om minst 240 hp inom trafik, fysisk planering, samhällsplanering, samhällsbyggnad eller motsvarande
 • har flera års relevant yrkeserfarenhet, såsom projekt- och processledning av komplex karaktär
 • har god kunskap om trafiksäkerhetsfrågor som rör vägtrafik och erfarenhet av arbete med oskyddade trafikanters säkerhet
 • har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av att driva förändringsprocesser i samverkan med olika myndigheter och aktörer
 • har erfarenhet av arbete med hållbar utveckling
 • har erfarenhet av att arbeta i kommun
 • har erfarenhet av forskning och utveckling inom transportområdet
Övrig information

Aktuella placeringsorter är Borlänge, Eskilstuna, Göteborg, Jönköping, Linköping, Solna, Västerås.

Vi planerar att hålla intervjuer via Skype den 15-16 juni.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-07

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen