Inaktiv platsannons

Projektledare investering väg i Linköping

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare investering väg. Vi vill ha din ansökan senast den 7 juni.

Som Projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

I Linköping håller vi på att bygga ett professionellt team av projektledare och projektingenjörer som levererar väginfrastrukturprojekt med hög kvalité till rätt pris och i tid. Vi erbjuder en arbetsplats där vi justerar våra arbetssätt för att hela tiden bli lite vassare och där arbetsglädjen ligger i att vi alla lyckas med våra utmaningar. Vill du vara med och bistå i vår utvecklingsresa?

Verksamhetsområde Investering på Trafikverket söker erfarna projektledare till flera spännande utmaningar och projekt. Vi arbetar med allt ifrån planering- och tillståndsprocesser inför byggande av vägar till själva produktionen och överlämnande av anläggning för drift. Du kommer att driva, leda och samordna investeringsprojekt från planering till färdig anläggning och ansvarar för att projekten genomförs utifrån beslutad omfattning inom bestämda tids- och kostnadsramar.

I de flesta sammanhang är det du som står i centrum för frågor som berör projektet. En viktig del i arbetet är att leda projektens organisation av specialister och etablera ett bra samarbete med konsulter och entreprenörer. Som projektledare kommunicerar du även med exempelvis myndigheter, kommuner och allmänhet. Tillsammans med upphandlingsstöd ansvarar du för affärsstrategier och upphandling av konsulter och entreprenörer. Du följer kontinuerligt upp verksamheten mot uppsatta mål och levererar samhällsnytta.

Vilka är våra projekt?

Vi har en stor variation av projekt både i storlek och i komplexitet. Vilka projekt du ansvarar för kan därför få variera över tid. Som projektledare hos oss kan du förväntas leda projekt som:

Väg 50, Nykyrka-Brattebro backe, mötesfri väg - Se länk nedan under "Läs mer"

Väg 51, förbi Finspång, ny sträckning av väg 51 förbi Finspång - Se länk nedan under "Läs mer"

Väg 881, Djurövägen, gång- och cykelväg - Se länk nedan under "Läs mer"

Under de kommande åren kommer också flertalet broar i vår region behöva byggas om eller byggas nya för att uppfylla BK4-klassning (upp till 74 tons bruttovikt).

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling, även den digitala, genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med teknisk inriktning alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet från anläggningsbranschen/infrastruktur väg.
  • har mångårig erfarenhet i ledande befattning som projektledare/uppdragsledare/chef inom infrastruktur väg.
  • har erfarenhet av AB, ABT, ABK, upphandling och förhandling.
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • har mångårig erfarenhet och kunskap i att driva, samordna och genomföra stora komplexa projekt inom anläggningsbranschen.
  • har erfarenhet från arbete med projektmodellen XLPM eller liknande
  • har goda kunskaper i engelska
Övrig information

I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras. De första intervjuerna planerar vi att genomföra via Skype vecka 24.

Placeringsort: Linköping

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-07

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis