Inaktiv platsannons

Kompetensansvarig - Data Center/Networking/Cloud i Stockholm, Göteborg, Malmö

Om tjänsten

Nina Karlsson heter jag och är affärsområdeschef på Ateas nationella enhet Hybrid Platforms. Teamet består av sex personer med olika ansvarområden och spjutspetskompetenser. Vi har i dagsläget två olika roller i gruppen, erbjudandeansvariga (Concept Managers) som står för vårt kunderbjudande och stöttar våra regionala säljare samt kompetensutvecklare (Competence Area Developers) som stöttar utvecklingen av våra konsulter och arkitekter. Laget före jaget genomsyrar vårt arbetssätt och jag kan verkligen säga att vi brinner för det vi gör. Vi är ett sammansvetsat team som har väldigt kul tillsammans och stöttar varandra.

I teamet arbetar vi proaktivt med Ateas erbjudande till våra kunder och stöttar våra regioner inom vårt affärsområde med säljstöd och kompetensutveckling. Vi har också ett tätt samarbete med våra strategiska partners och andra nationella enheter och ansvarar för att driva vår kompetensförflyttning och våra paketerade erbjudanden. Vi arbetar proaktivt med att sondera marknaden, titta på trender och föra omvärldsbevakande dialoger med våra kunder kring deras it-miljöer.

Just nu söker jag en kompetensansvarig/kompetensutvecklare för att driva utveckling inom området för våra konsulter och arkitekter. Här ser jag att du har en god kompetens inom datacenter, nätverk och moln och förståelse för framtidens it-leverans samt vad den ställer för krav på underliggande infrastruktur. Då vi ofta har en hybrid leverans är det även meriterande med erfarenhet inom publika moln.
 

Hybrid Platforms inom Atea

Ateas affärsområde Hybrid Platforms uppdrag inom Atea är att utveckla vår befintliga affär inom Datacenter, Networking och Cloud. Vi skall vara proaktiva, utforska nya teknologier och bygga erbjudanden för att skapa affärsnytta hos våra kunder. Oavsett var våra kunder befinner sig i sin digitala mognad ska vi kunna agera rådgivare och partner kring såväl befintlig it-infrastruktur som att stötta dem i deras transformation till Cloud.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Våra kunder står just nu inför en transformationsresa och som kompetensområdesansvarig inom Hybrid Platforms arbetar du med att driva och utveckla kompetens för våra konsulter och arkitekter inom området. Uppdraget innefattar att tillse att bakomliggande kompetens finns kopplat till Ateas erbjudande och att proaktivt planera för att utveckla och höja kompetensen inom relevanta områden. Du förväntas bryta ner övergripande mål till relevanta kompetensplaner och ansvarar för kompetenshöjande aktiviteter internt på Atea, både fysiska och virtuella nätverksträffar o mellan våra medarbetare. Du har ett nära samarbete med våra konsultchefer ute i regionerna, där du agerar stöd och spjutspetskompetens kring ditt ansvarsområde. Du blir även tjänsteansvarig för vår rådgivande tjänst ”Målmiljömetoden för Hybrid Platforms”, vilket innebär att du ansvarar för säljmaterial, stöd och utbildning kring tjänsten.

För att lyckas i rollen krävs ett proaktivt förhållningssätt, du behöver ha förmågan att strukturera och planera ditt arbete. Det är ett fartfyllt och fantastiskt roligt uppdrag inom kompetensutveckling, och du erbjuds en utvecklande och fri roll där du får utlopp för din nyfikenhet och ditt intresse för det senaste inom teknologiska trender. Jag ser också att du är kommunikativ och pedagogisk samt trivs i en roll där du gärna presenterar dina spaningar och tankar både internt och externt.
 

Välkommen med din ansökan!
 
Har du frågor om tjänsten eller hur det är att arbeta på Atea är du välkommen att kontakta Nina Karlsson, Affärsområdeschef Hybrid Platforms via telefonnummer 072 515 38 62 alternativt nina.karlsson@atea.se. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm, Göteborg, Malmö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

IT | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis