Inaktiv platsannons

Business Analyst med fokus på automation och RPA i Stockholm, Göteborg, Malmö

Om tjänsten

Brinner du för automatisering och processförbättringar? Är du nyfiken på ”Low Code Development” och Microsoft Power Platform? Vill du vara med och driva Ateas digitaliseringsresa? Just nu söker vi på Atea dig som vill jobba som Business Analyst med inriktning på processförbättringar och automation. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Som Business Analyst ansvarar du för att driva och leda verksamheten till att förbättra och effektivisera sitt arbetssätt med hjälp av processförbättringar och automation. Du kommer vara en del av Ateas interna IT-avdelning: ADS, Atea Digital Services. Vi är precis i starten av en digital förändringsresa mot ett mer automatiserat Atea, vilket betyder att du kommer få vara med och bygga upp våra processer för automation och RPA-utveckling.

Du samarbetar med många olika nyckelpersoner inom verksamheten för att identifiera vad som kan hanteras som en processförbättring och vad som kan gå vidare till att automatiseras med hjälp av olika automationsverktyg. Du coachar och guidar ”citizen developers” som utvecklar ”low code” automation med hjälp av Microsoft Power Platform/Power Automate. Du ansvarar även för att koordinera tekniker/utvecklare inom ADS som utvecklar RPA-lösningar åt verksamheten.


Vad söker vi hos dig?

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Du är en utåtriktad person, strukturerad och processorienterad samt har ett stort intresse för automation. Du älskar att utmana och är inte rädd för att ifrågasätta gamla invanda mönster.

För att lyckas i rollen ska du:

 • Ha en stark drivkraft att vilja driva automation och digital transformation
 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Ha hög stresströskel och vara van att hantera kravställande användare/kunder med höga förväntningar
 • Känna dig bekväm med att ta fram och bearbeta KPI:er så som processmognad, automationsgrad etc.
 • Kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift då dina primära stakeholders är i Sverige
 • Kunna uttrycka dig väl på engelska i både tal och skrift då ADS är en global organisation där vi dagligen kommunicerar på engelska inom teamet samt har all dokumentation på engelska

Meriterande är om du har:

 • Erfarenhet av UiPath, Blue Prism, Automation Anywhere eller liknande
 • Erfarenhet av att arbeta med ramverken Scrum, DevOps, SAFe eller liknande agila modeller.
 • Erfarenhet av att utveckla appar och flöden i Low-code-plattformen Microsoft Power Platform
 • Erfarenhet av AI och machine learing
   

Vårt erbjudande till dig 

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.


Välkommen med din ansökan!

Har du frågor om tjänstens innehåll eller hur det är att arbeta på Atea är du välkommen att kontakta Anneli Glimmerdahl, IT Service Delivery Manager, via anneli.glimmerdahl@atea.se. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm, Göteborg, Malmö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

IT | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis