HR Chef i Malmö

Vår breda verksamhet gör att vi kan erbjuda livslånga karriärmöjligheter med olika inriktning inom varierande branscher, länder, företag och specialistområden. På Lantmännen slutar du aldrig lära dig nya saker.

Om tjänsten

 • Ansök senast: 15 juni 2021
 • Malmö
Arbetsuppgifter

Är du vår nya HR Chef? Rollen som HR Chef på Lantmännen Maskin är en affärskritisk och verksamhetsnära nyckelroll som sträcker sig från det operativa till det strategiska. Missa inte denna spännande roll i ett bolag som är mitt i en framåtsträvande utvecklingsresa. Maskin är en del av Division Lantbruk och Lantmännens globala koncern, och är en viktig del av den värdekedja där vi tillsammans tar ansvar från jord till bord.

Om rollen

Som HR Chef på Lantmännen Maskin har du en bred roll som innefattar det yttersta ansvaret för HR. I rollen ansvarar du för att arbetsplaner, initiativ och mål inom HR stödjer vår affärsplan samt bidrar strategiskt till vår fortsatta utveckling. Du säkerställer att både koncernövergripande och lokala processer/policys samt HR system implementeras på rätt sätt. Rollen innefattar traditionella HR uppgifter med tyngdpunkt på vårt kultur- och förändringsarbete. Då vi under året implementerar ett nytt People Management Tool, Workday, ligger stort fokus även här.

Du driver HR arbetet tillsammans med ett team bestående av 3 medarbetare som rapporterar direkt till dig. Hela HR teamet, inklusive du, förväntas arbeta nära verksamheten och ge ledning och kvalificerat chefsstöd både i det dagliga och de långsiktiga strategiska HR processerna. Chefsstödet innefattar exempelvis personalärenden, ledarskapsfrågor, rekrytering, fackliga förhandlingar, samverkansmöten, rehabiliteringsärenden, arbetsmiljöfrågor och utbildningsfrågor.

Utöver ovanstående team ansvarar du också för vår medarbetare i receptionen. Du ingår i Lantmännen Maskins ledningsgrupp och arbetar nära, samt har en streckad linje till, VD för Lantmännen Maskin. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Malmö och rapporterar till HR- & Kommunikationschefen för Division Lantbruk.

Kvalifikationer

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har

 • Minst några års erfarenhet från en liknande roll som HR Chef, gärna från ett medelstort eller stort företag med både kollektivanställda och tjänstemän.
 • Arbetat med förändringsarbete kopplat till HR processer.
 • Intresse för kultur- och förändringsarbete samt arbetsmiljöarbete.
 • Gärna erfarenhet av implementering av ett People Management Tool.
 • Relevant universitetsutbildning inom HR eller närliggande område.
 • Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska.

Du är

 • Intresserad av vår verksamhet, produkterna och de tjänster vi erbjuder våra kunder samt förstår vikten av att arbeta nära verksamheten.
 • En trygg ledare som sätter tydliga mål samt inspirerar och motiverar andra att nå målen. Du är skicklig på att förklara målsättningen samt värdet det ger affären.
 • Handlingskraftig, lösningsorientrad och drivande samt uppskattar en föränderlig miljö.
 • Kommunikativ och duktig på att bygga relationer, skapa dialog samt identifiera och kroka arm med nyckelpersoner i organisationen.
 • Prestigelös och ödmjuk med en god förmåga att fånga upp människor i verksamheten. Vi har en vänlig och öppen kultur inom Lantmännen koncernen som vi är väldigt stolta över.

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi kan erbjuda dig

En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 15/6. Urval sker löpande. I rekryteringsprocessen ingår både tester och intervjuer varav de första intervjuerna kommer att genomföras med videomöten. Som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Talent Acquisition Specialist Johanna Olsson, Vi ser fram emot din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner
 • Amazing colleagues

 • Business in mind & people at heart

 • A unique business range

 • Heading for the future

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Lantbruk
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Lantbruk | Deltidsjobb

Ansök nu

Dela jobbannonsen