Inaktiv platsannons

Projektledare med inriktning mot entreprenad i Göteborg

Om tjänsten

Projektledare med inriktning mot entreprenad
Funktion Utveckling, Liseberg AB

Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,2 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende, och sysselsätter omkring 350 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Liseberg omsätter årligen ca 1,2 miljard kronor och ingår i koncernen Stadshus som är helägt av Göteborgs Stad.

Lisebergs utvecklingsfunktion
Inom Lisebergs utvecklingsfunktion arbetar en VD/utvecklingschef samt en grupp projektledare och specialister. Funktionen har ett övergripande ansvar för att projektleda, koordinera och prioritera Lisebergs utvecklings- och investeringsprojekt, med fokus på såväl utvecklingsprojekt i Lisebergsparken som Lisebergs Jubileumsprojekt. Arbetet sker i nära samarbete med övriga kollegor inom Liseberg, externa konsulter och entreprenörer. 

Beskrivning och arbetsuppgifter
Vi har många spännande projekt och utvecklingsuppdrag inom Lisebergs verksamhetsområden.  Mest uppmärksammad är just nu vårt pågående Jubileumsprojekt, med ett tematiserat upplevelsehotell som integreras med nöjesparken, och en fantastisk året-runt-öppen vattenpark. Inom funktionens uppdrag finns även projekt riktade mot Lisebergsparken, som till exempel rena markanläggningsprojekt och mer tekniskt inriktade attraktions- eller fastighetsprojekt, det sista ofta med restauranginnehåll. Du kan även leda och genomföra projekt som rör om- och nybyggnationer, vilket betyder att det finns massor av uppdrag som alla ska bidra till att vårt utbud och gästens upplevelse blir ännu bättre! 

Som projektledare hanterar du förhandlingar och upphandlingar och koordinerar projektets olika processer. Du är en nyckelperson med överblick och helhetssyn som får interna resurser och externa konsulter och entreprenörer att verka tillsammans. Du ansvarar för att projektet genomförs inom beslutade tids- och kostnadsramar, och för att regelverk och lagstiftning följs under projektets gång. Du avrapporterar arbetets status och gör kontinuerliga uppföljningar. Du rapporterar till funktionens utvecklingschef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning, som högskoleingenjör eller motsvarande. Du har gedigen erfarenhet från liknande arbete, goda kunskaper i både utveckling av fastigheter och nyproduktion samt är väl förtrogen med byggbranschens regler och villkor såsom AB och ABK. Det värdesätts om du har en bredd i din kompetensbank inom projekt- och utvecklingsarbete, och du får gärna ha erfarenhet från kreativa processer där tematisering, miljöupplevelser och mjuka värden varit tongivande.

Du har förmåga att fatta beslut, prioritera och driva processer framåt och trivs med att kombinera självständighet med samarbete. Du bidrar till en trivsam och god arbetsmiljö där laganda och helhetstänk är viktiga ledord. Du är ansvarstagande, strukturerad och kommunikativ och motiveras av att se projektets utvecklingsfaser från idé till avslut. Du har goda IT-kunskaper och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Promotion / Eventpersonal
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej