Inaktiv platsannons

Utbildningskoordinator till MTR Pendeltågen i Stockholm

Om tjänsten

Utbildningsenheten på MTR Pendeltågen ansvarar för all operativ utbildning inom hela MTR-koncernen. Enheten driver också MTR Yrkeshögskola som sedan hösten 2017 utbildar lokförare och nu också tågtekniker. Med MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag.

En hållbar framtid – gör den möjlig med oss

Vi är nära sextusen lokförare, tågvärdar, tågtekniker och trafikinformatörer som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid, resor till farmor, konserter, upplevelser. Vi söker dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Under pågående pandemi har vårt fokus legat på att fortsätta leverera full trafik med högsta punktlighet för att de som verkligen behöver resa ska kunna göra det på ett tryggt sätt. Vi har hållit samhället i rullning!

Att arbeta som Utbildningskoordinator

Som Utbildningskoordinator ingår du i Utbildningsavdelningen som är en enhet inom HR och en central supportfunktion till alla MTR Nordics verksamheter. Du fungerar som en spindel i nätet i den dagliga verksamheten och kommer att ha daglig kontakt med både kollegor, utbildare och utbildningsplanering inom de andra bolagen. Du är ansvarig för all planering av ledar- och specialistutbildningar. Du är även ansvarig för rapportering och fungerar som superuser för vårt LMS-system. Övriga arbetsuppgifter innefattar bland annat budgetarbete, planering, uppföljning, administrativt stöd och projektledning av interna projekt.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Utbildningsplanering och administration av ledar- och specialistutbildningar
 • Kontaktpunkt för utbildare och utbildningsplanering
 • Ansvara för utbildningslokaler och utrustning/material tillhörande Operativa utbildningar och Yrkeshögskolan
 • Ansvara för rapportering och kvalitetsuppföljning
 • Sammanhållande i framtagande och uppföljning av budget
 • Superuser i utbildningsavdelningens LMS (Saba/Visma Talent)
 • Huvudredaktör på avdelningens intranätsidor

Vi sätter samhället i rullning
Vårt jobb möjliggör människors vardag och äventyr. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Du som söker till oss
Som person är du strukturerad, engagerad och resultatorienterad. Du är proaktiv i ditt arbetssätt och du har en god relationsbyggande förmåga så att du på ett enkelt sätt kan samarbeta och kommunicera med olika parter. För att trivas hos oss på MTR är det viktigt att du är en lagspelare som kan behålla lugnet även när det dyker upp brådskande händelser. Du trivs i en miljö med hög förändringstakt och du har en vilja att utvecklas och också bidra till verksamhetens utveckling. Vi vill att du ska känna att du har världens roligaste jobb hos oss!

Vidare har du:

 • Relevant utbildning inom ekonomi, administration eller liknande.
 • Minst två års erfarenhet av att arbeta med liknande uppgifter
 • Goda kunskaper i officepaketet, framför allt i excel och powerpoint
 • Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med Saba Cloud / Visma Talent.

Avslutningsvis är det viktigt att du trivs i en organisation där det händer mycket och du är komfortabel med att växla mellan strategiska frågor och operativt arbete.

Förmåner
Vi erbjuder en vänlig och dynamisk miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden i vår ambition i att utveckla hållbara samhällen. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Våra fyra värderingar utmärkt service, ständig utveckling, ömsesidig respekt och mätbara resultat utgör den grund vi arbetar utifrån och genomsyrar vår vardag. Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Peter Theorell som är chef över Operativa utbildningar på . Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 2021-06-13. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Utbildningskoordinering, Administration, projektledning

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis