Inaktiv platsannons

Project Investment Manager till MTR Nordic i Stockholm

Om tjänsten

Vi söker en analytisk och kommunikativ Project Investment Manager till avdelningen Business Development som vill vara med och driva den fortsatta expansionen i Norden

Business Development MTR Nordic

Business Development har som uppdrag att utarbeta strategin för expansionen på den nordiska och nordeuropeiska marknaden genom att identifiera och realisera nya affärer och investeringar. Det kan handla om affärer i form av trafikupphandlingar, kommersiell tågverksamhet och koncept för exempelvis fastighetsutveckling och infrastruktur. Avdelningen arbetar nära bolagsledningen och har även kontakt och rapportering till olika delar inom MTR- koncernen på global nivå.

Ditt uppdrag

Som Project Investment Manager i MTR Nordic har du en nyckelroll i en internationell verksamhet som präglas av ett ständigt förändringsarbete. Din huvuduppgift är att bistå med expertkunskap gällande investeringsbeslut i våra affärskritiska investeringsprojekt och koppla samman behov av investering med kapitalmarknaden. Det innebär bland annat att du identifierar de mest lämpliga investeringslösningarna för komplexa investerings- eller anbudsprojekt, tar fram och presenterar business case samt beslutsunderlag till ledning och styrelse för MTR Nordic och för koncernledningen MTR Corporation. Du kommer att ingå i ett team som är sammansatt med olika specialistkompetenser och som leds av en projektledare. I din roll samarbetar du nära med koncernkontoret i Hong Kong, konsulter och har ansvar för bankkontakterna. Du driver projektet efter investeringsbeslut genom closing, färdigställer all nödvändig dokumentation till färdig investering och övergång till etablering. Du jobbar i ett team tillsammans med erfarna finansiella modellerare och rapporterar till Business Development Director i MTR Nordic som del av ett specialistteam på för närvarande fem personer. Tjänsten är placerad på MTR Nordics huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm.

Dina tidigare erfarenheter

Vi söker dig som är civilekonom eller civilingenjör.

Vidare har du:

  • 10 års relevant erfarenhet, varav minst 5 år inom att projektleda att strukturera transaktionsprocesser, investment advisory, investment banking, corporate finance, management consulting, M&A, eller annan investeringsroll
  • mycket välutvecklade kunskaper inom projektfinansiering och olika investerings- och finansieringsmodeller
  • ett genuint intresse för investeringar och finansmarknaden
  • gärna erfarenhet av affärsutveckling, etablerade relationer med finansmarknaden är en fördel

Dina färdigheter och din personlighet

Du är strukturerad, resultatorienterad och har stort driv i att vilja utveckla MTR Nordic Group. Du behöver ha en stark kommunikativ förmåga för att kunna sälja in dina investeringslösningar hos olika intressenter.

Med din höga analytiska nivå kan du se och ta dig an komplexa utmaningar ur olika perspektiv och definiera innovativa, realistiska lösningar. En väldigt viktig färdighet är förmågan att skapa långsiktiga relationer, detta gör du på ett professionellt och ödmjukt sätt med en lyhördhet för olika intressenters behov, samtidigt som du har förmågan att ställa nödvändiga krav. Du behöver trivas och hitta energi i en föränderlig miljö. Svenska och engelska på professionell nivå i tal och skrift är en självklarhet eftersom du kommer att ha mycket kontakt med moderbolaget i Hong Kong.

När du blir en av oss

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden, bland annat prisreducerade resor med MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV samt svar på några urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Önneflod, Business Development Director, malin.onneflod@mtr.se, eller Maria Kronlund, HR Manager BD, maria.kronlund@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida www.mtrnordic.se, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Sista ansökningsdag är 22 juni 2021. Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Detta är en heltidstjänst med tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök

Publicerad den

30-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis