Förvaltare IT-system i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Förvaltare IT-system. Vi vill ha din ansökan senast den 9 juni.

Som Förvaltare IT-system på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vill du vara en del i utvecklingen av IT system som påverkar underhållet av Sveriges vägnät? Då kan det här vara rätt tjänst för dig!

Det grundläggande underhållet på vägarna, kallas Basunderhåll och upphandlas i geografiska områden över hela landet. Dessa kontrakt säkerställer framkomlighet, trafiksäkerhet och krishantering via skötsel och avhjälpande underhåll. Kopplat till detta har vi ett antal IT system med tillhörande applikationer. Vi söker en Förvaltare IT- system Basunderhåll väg till enheten Bas och vintertjänster. 

Inom gruppen som arbetar med Basunderhåll Väg finns bla ansvariga förvaltare för de olika IT- applikationerna där även du kommer att vara förvaltare av ett eller några applikationer. Som Förvaltare IT- system utformar och säkerställer du ändamålsenligt och effektivt stöd till verksamheten. Dina mål är att på ett kostnadseffektivt sätt arbeta i enlighet med förvaltningsplanen. Förvaltare IT system har det ekonomiska ansvaret att följa upp så leveranserna sker enligt fastställd budget för uppdraget Bas Väg IT-stöd. Du ger underlag och tillsammans med förvaltningsledare Basunderhåll Väg utarbeta och ta fram en gemensam förvaltningsplan för IT- applikationer. 

Andra arbetsuppgifter är att gemensamt planera, samordna och stödja den dagliga förvaltningen av IT-lösningarna. Detta görs tillsammans med andra förvaltare samt med vår IT-avdelning. Du ansvarar också för att leda olika projekt, ta fram underlag, rapporter och redovisningar till verksamhet såväl inom som utanför Trafikverket samt stötta andra delar utöver Basunderhåll Väg. Som Förvaltare IT system Basunderhåll väg deltar du i förvaltningsgrupp BAS vägs arbete med att utveckla och implementera nationella arbetssätt, metoder och mallar. Som Förvaltare IT system Basunderhåll väg arbetar du nära underhållsdistrikten för att effektivt kunna utveckla och förbättra underhållskontrakten och tillhörande IT-Applikationer. Vid behov så är du med i olika utvecklings- och forskningsprojekt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du god samarbetsförmåga och lätt att samarbeta med andra. Du har en god planeringsförmåga och planerar ditt arbete på ett systematiskt och självständigt sätt. Du har en god problemlösningsförmåga och är resultatorienterad.

Vi söker dig som

  • har universitets eller högskoleutbildning om 180 hp (120 p) med inriktning mot teknik eller IT, exempelvis systemvetare, dataingenjör eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet inom IT infrastruktur eller systemutveckling/förvaltning alternativt motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har B-körkort
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du

  • har kunskap inom förvaltningsmodell PM3
  • har kunskaper inom vägteknik tex vägunderhåll
Övrig information

Arbetet innebär en del resande inom Sverige då tjänsten är nationellt placerad. 

Intervjuer kommer att hållas via skype på grund av pågående pandemi.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-09

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen