Inaktiv platsannons

Visstidsanställd HR-specialist rekrytering till Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Visstidsanställd HR-specialist rekrytering till Göteborg. Vi vill ha din ansökan senast den 1 juni.

Ta chansen att få arbeta med innovativ och fördomsfri rekrytering hos en viktig samhällsaktör. Vi på Trafikverket söker nu en rekryterare på visstid under ett år.

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På HR arbetar vi för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats, med rätt kompetens på rätt plats i organisationen. Vi har ett strategiskt och funktionellt HR-ansvar för hela Trafikverket och bidrar med stöd och styrning inom HR-området till organisation och chefer.  

Om jobbet

Som HR-specialist driver du självständigt dina rekryteringar och tar ett helhetsansvar för processens alla delar. Du har en nära dialog med rekryterande chef för att skapa en förståelse för verksamheten och dess framtida utmaningar. Du driver specialistrekryteringar inom alla våra affärsområden, så som exempelvis IT, samhällsplanering, teknik, ekonomi, trafikledning och säkerhet. Du sätter ihop en rekryteringsprocess som innehåller de mest relevanta evidensbaserade metoderna, exempelvis tester, intervjuer, arbetsprover, search. I just den här rollen kommer du även att vara vår kontaktperson gällande annonseringskanaler och bland annat arbeta med att utvärdera våra leverantörer och vara delaktig i upphandlingar inom kommunikationsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

har en god analytisk förmåga och snabbt kan skaffa dig en förståelse för funktioner och verksamheter. Du är nyfiken på organisationer och är van att hålla dig uppdaterad gällande evidensbaserade urvalsmetoder. Självklart är du medveten om hur bakgrund, kultur och normer påverkar dig själv och andra i beslutsfattandet.

Övriga kompetenser och erfarenheter som du har:

  • flerårig eftergymnasial utbildning inom HR och/eller kommunikation
  • aktuell erfarenhet av att arbeta som rekryteringsspecialist som anställd på en myndighet. Du ska då bland annat ha rekryterat inom IT, teknik, kommunikation och anläggning
  • god erfarenhet av att använda screeningstester, arbetsprover och search i rekryteringar
  • erfarenhet av att vara delaktig i att välja och utvärdera övergripande annonseringskanaler beträffande rekrytering

Det är meriterande om du är certifierad användare av AON:s tester Adept 15 och Scales lst.

Övrig information

För att bidra till en mer fördomsfri och kompetensbaserad process så är det här en helt CV-fri rekrytering. Det innebär att du inte ska bifoga något CV. För att kunna ansöka så kommer du ändå, på grund av hur vårt rekryteringssystem är uppbyggt, att uppmanas att bifoga CV men bifoga istället ett word-dokument med dina kontaktuppgifter. Urvalet kommer istället att baseras på svaren du ger på urvalsfrågorna. 

Ansökan

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På HR arbetar du tillsammans med verksamheten för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats. Fokus för oss är att hitta talanger, i rätt tid, på rätt plats och med rätt profil. Vi bidrar med stöd och styrning inom hela HR-området till både organisation och chefer. Tillsammans med verksamheten arbetar vi för att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang - och vi hoppas du vill vara en del av den.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-01

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis