Enhetschef Trafiksäkerhet Väg Samverkan i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef Trafiksäkerhet Väg Samverkan. Vi vill ha din ansökan senast den 14 juni.

Som enhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens hållbara infrastruktur.

För en nytänkande ledare finns nu möjlighet att leda ett team av ledande experter och specialister inom trafiksäkerhetsområdet. För dig som drivs av att leda samverkan i en föränderlig miljö är det här en mycket spännande roll.

Om jobbet

Enheten Trafiksäkerhet Väg Samverkan svarar för tillståndsbeskrivningar, planeringsunderlag och expertkunskap utifrån ansvaret att leda nationell samverkan med andra aktörer och kopplingen till Nollvisionen (ingen ska dö eller skadas allvarligt). Enheten ansvarar för Vision Zero Academy, ett kunskapscentrum inom nationell och internationell trafiksäkerhet. Enheten hanterar skyltfonden samt bidrag till ideella föreningar avseende transportpolitiska målen.

Som enhetschef är ditt uppdrag att utveckla denna verksamhet vidare och på ett effektivt sätt leda samverkan, såväl internt som externt. För att nå dit ser vi att du banar väg för ditt team och skapar förutsättningar för goda prestationer. Som ledare bidrar du med kundfokus, en stor portion energi och ett tydligt fokus på trafiksäkerhetsfrågorna. En av dina utmaningar som enhetschef är att säkerställa att projekt drivs och avslutas på ett framgångsrikt sätt. Du sitter i ledningsgruppen för avdelning Transportkvalitet.

Kvalifikationer

För rollen som enhetschef söker vi dig som är lika nytänkande som resultatorienterad. Du trivs i en extrovert ledarroll där samverkan är ett av dina fokusområden, samtidigt som du har en affärsmässig och professionell framtoning. Som chef på Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig chefserfarenhet med personalansvar
  • har mångårig yrkeserfarenhet och mycket god kunskap inom trafiksäkerhetsområdet
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du har erfarenhet från fordonsindustrin och/eller näringslivet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med organisationsutveckling och ständiga förbättringar.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 23/6.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-14

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen